Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naklada Ljevak

Mihail Šiškin prvi autor gostovanja Europea u dvorištu

Ivana Simić Bodrožić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
18.09.2014.
u 16:05

Književni programi odvijat će se tijekom čitave jeseni

Autor knjige "Pismovnik" Mihail Šiškin prvi je pisac koji će u utorak 23. rujna predstaviti temu "Pišemo li uvijek o ljubavi i smrti" u sklopu gostovanja europskih autora Europea u dvorištu koju je danas najavio Matija Powlison Belković. Osim Šiškina na gostovanju će govoriti i prevoditelj Igor Buljan, rusist i prevoditelj Ivo Alebić i prevoditeljica i znanstvenica Irena Lukšić

Književni programi odvijat će se tijekom čitave jeseni. Direktorica izdavačke kuće Ljevak, Petra Ljevak, pojasnila je ideju Europee pokrenute prošle godine kojoj je cilj, dovođenjem vrhunskih europskih autora, potaknuti publiku da sudjeluje u programima na način da književne tribine postanu mjesto na kojem ljudi raspravljaju, misle, govore i žive literaturu.

Ishod takvih susreta i ovog međunarodnog projekta jest da između sjajnih autora i publike željne čitanja, promišljanja i osjećanja, nema zamišljene niti stvarne granice. Novinarima se obratila i moderatorica tribina Ivana Simić Bodrožić koja je o svakome od autora  - Mihailu Šiškinu, Milošu Urbanu, Razvanu Radulescuu i Colmu Toibinu te pratećim temama tribina rekla podrobnije podatke te ukratko predstavila njihove knjige.

Istaknula je kako je želja projekta Europea u dvorištu oživjeti grad u njegovim skrivenim dvorištima, potaknuti ljude na znatiželju te upoznavajući drugoga učiniti vlastiti prostor života i literature većim i slobodnijim. Razgovoru se priključio i dugogodišnji urednik izdavačke kuće Naklada Ljevak i književnik Kristijan Vujičić koji je predstavio gosta tribine nizozemskog filozofa Coena Simona i temu tribine. Na kraju su svi prisutni pozvali novinare i publiku da dođu na tribine i pridruže se živoj razmjeni ideja i literature. 

>> U oživljavanje bolesnog sektora uključila se i Europska komisija

>> Liberalno tržište i katoličanstvo racionalni su isto kao i astrologija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije