Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedni dani

Mia je bila sretna kad je za večeru dobila pečena jaja s lukom

mia oremović
Marija Šatrak
27.07.2010.
u 09:02

Djelatnici ustanove pamte je kao živahnu osobu, koja je, unatoč poodmakloj dobi i teškoj bolesti, svojim ponašanjem odavala visoku kulturu.

KRIŽEVCI - Slavna glumica Mia Oremović u privatnom Domu za starije i nemoćne osobe u Križevcima provela je svoja posljednja tri tjedna života. Tamo je dospjela preko rodbine u gradu. Djelatnici ustanove pamte je kao živahnu osobu, koja je, unatoč poodmakloj dobi i teškoj bolesti, svojim ponašanjem odavala visoku kulturu. Marija Šatrak o njoj je brinula u noćnoj smjeni, a glumicu je čak u njezinoj sobi i fotografirala, kada se ustajala.

– Bila je vrlo živa i vesela, ali nije se baš željela družiti s ostalima u domu. Govorila je da bi je svi samo ispitivali o njezinoj glumačkoj karijeri, gosponu Fuliru, filmovima... Radije je bila u sobi – prisjeća se djelatnica doma. No, ističe da je Mia Oremović ipak voljela puno razgovarati.

– Znala je do dugo u noć pričati i slušati, onako o svemu, što se zbiva, što se jede, o životnim sitnicama – kaže Marija, koja je i sama često znala biti, uz njezinu cimericu, glumičina sugovornica.

– Jedne sam joj večeri rekla da treba nešto pojesti, da nahrani živce. Čudila se tome, a kad sam joj rekla da može za jesti dobiti štogod poželi, obradovala se – kaže M. Šatrak. Dodaje da je očekivala da će Mia tražiti nešto zahtjevno.

– No, ona je samo rekla: "Onda hoću pečena jaja s lukom", i želja mi bude ispunjena – prisjeća se Križevčanka, koja je, zajedno s vlasnikom doma, Stjepanom Novakom, ponosna što je s njima, makar kratko, živjela slavna "teta Mina".

>>Od velike dame i filmske dive do starice koja moli uloge

Komentara 9

MI
mica1111
09:52 27.07.2010.

...i sad da se sa poštovanjem sjećamo njenog života i glumačkog djela... ...mi o jajima i luku...o siromaštvu...o ljudskoj nemoći... ...pa zar jedno ljudsko biće ne možemo ispratiti sa dostojanstvom...

DE
deoderi
10:47 27.07.2010.

Uvijek mi bude krivo kada vidim ljude koje su cijeli život radili posao koji je ostavio značajan trag u društvenom, kulturnom ili istina rjeđe sportskom životu, a onda završe ovako - na margini društva. Često imamo priliku vidjeti naše starije sugrađane, u čijim smo izvedbama nekada uživali i ponesili se njihovim rezultatima, kako daleko od reflektora, zaboravljeni, polako nestaju. Neshvatljivo mi je da se u ovoj državi za takve ljude ne možemo pobrinuti da prožive dostojanstvenu starost. Našim saborskim zastupnicima smo je omogućili, a njima ne možemo.

AN
ankicascreiber
21:48 27.07.2010.

gospodin Fulir, relja basic se je osigurao sa saborskom mirovinom, Mia je bila i ostala umjetnica. Evo lijepo se vidi za sto sluzi politika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije