Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žedno uho

Mark Lanegan svira novi album u Laubi

In 2012, Mark Lanegan released the album
17.02.2015.
u 12:16

Pionir grungea i jedan od nezaobilaznik rock-vokala današnjice

Pionir grungea Mark Lanegan, kojem je malo nedostajalo da postane jedan od osnivača Nirvane, no od suradnje s Kurtom Cobainom i Kristom Novoselićem bio mu je draži vlastiti bend Screaming Trees, u puna tri desetljeća bavljenja glazbom postao je jedan od najprepoznatljivijih vokala i multiinstrumentalista na alternativnoj rock-sceni.

Uz rad s matičnim bendom, snimio je devet solo albuma i ostvario desetke suradnji u stilskom rasponu od rokera Queens of the Stone Age, s kojima je svirao početkom dvijetisućitih, preko electrorock dua Soulsavers i triphoperice Martine Topley Bird. Prošle godine dokazao je svoj status i u Zagrebu rasprodavši veliko kino SC, a sada se vraća u mnogo intimniju atmosferu galerije Lauba. Tamo će u organizaciji Žednog uha u petak 27. veljače predstaviti svoj najnoviji album "Phantom radio". 

>> Mark Lanegan croonerski obradio miks evergrina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije