Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedina prijavljena

Marina Vujčić u prosincu preuzima Dramu HNK Split?

Sandra Simunovic/PIXSELL
25.11.2020.
u 10:40

Ako Kazališno vijeće HNK Split na sjednici potvrdi prijedlog intendanta Srećka Šestana, poznata spisateljica i urednica Marina Vujčić postat će nova ravnateljica Drame splitskog teatra.

Ako Kazališno vijeće HNK Split na sjednici, koja će se najvjerojatnije održati u petak online, dade “zeleno svjetlo” prijedlogu intendanta, a čini se da nema nikakvog razloga da tako ne bude, poznata spisateljica i urednica Marina Vujčić postat će nova ravnateljica Drame splitskog teatra, i to već od prosinca.

– Na raspisani natječaj za ravnatelja Drame HNK Split jedina se prijavila Marina Vujčić. Obavio sam s njom detaljan razgovor i jednostavno smo “kliknuli”. Uvjeren sam da ćemo jako dobro surađivati. Međutim, naglašavam kako je nisam odabrao zbog toga što se jedina javila nego zato što ima odlične referencije i što se nadam da će dobro raditi. Da se prijavila osoba koja po kvalitetama i kompetencijama ne bi odgovarala toj dužnosti, ja bih bez ikakve dvojbe natječaj poništio i raspisao drugi – objašnjava za Večernjak Srećko Šestan, intendant HNK Split.

Marina Vujčić poznata je i kao nagrađivana i izvođena dramska umjetnica, a stjecajem okolnosti već godinu dana živi u Segetu kod Trogira u kojem se i rodila. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku. Dvadeset i pet godina radila je kao profesorica, a nakon toga bila je urednica u nakladničkoj kući Hena com. Objavila je roman “Tuđi život” 2010. godine, a 2014. knjigu drama “Umri ženski” i roman “A onda je Božo krenuo ispočetka” koji je 2015. bio među četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost. Za svoje drame “Umri ženski” i “Podmornica” 2014. i 2017. godine dobila je nagrade Marin Držić. Roman “Mogla sam to biti ja” objavila je 2015, a iste godine na natječaju VBZ-a dobila je nagradu za najbolji neobjavljeni roman “Susjed”. Prije tri godine objavila je i roman “Pitanje anatomije”. Na kazališnim daskama postavljena su tri njezina djela: “Susjed” u teatru Exit, “Umri ženski” u Kerempuhu i “Čekaonica” u Albaniji. Izrazito je prepoznat njezin svestrani angažman u kazalištu Ulysses u kojem je bila dramaturginja, uređivala zbornike i monografije, pisala programe, radila kao jezična savjetnica, bila zadužena za odnose s javnošću i marketing...

– Tamo je bila “mama za sve” – veli Šestan dodajući kako je, kad je riječ o ovoj sezoni, dramski program HNK Split usprkos neizvjesnosti zbog korone u cijelosti definiran. U tijeku su pripreme za dvije dramske premijere, Pinterov “Povratak” koji bi se u režiji Nine Mitrović trebao izvesti 2. prosinca i djelo “Usidrene” Elvisa Bošnjaka koje postavlja Anastasija Jankovska, a premijera se planira oko 11. prosinca.

Marina Vujčić dolazi na mjesto Jelene Bosančić koja je podnijela ostavku iz “osobnih razloga”, ali ostaje raditi i umjetnički se realizirati u splitskom teatru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije