Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera monodrame

Marija Sekelez je Marina Cvetajeva

Foto: arhiva Žar ptica
23.05.2019.
u 15:37

Marina Cvetajeva za mnoge je najveća ruska pjesnikinja, a mnogi će reći i najbolja pjesnikinja svih vremena. Život su joj obilježili revolucija, progon i nevjerojatno siromaštvo, ali unatoč svemu, ni u jednom trenutku nije prestala pisati.

Štoviše, 1917. piše sestri: ”Kuća je opljačkana i uništena. Jazbina. Ložimo namještaj. Ja pišem. Posve sam se preselila u bilježnicu...”

Kako je izgledao taj fascinantni život, kakav je bio njezin odnos s muškarcima koji su ga obilježili, kako zvuči njezina poezija? Na ta i druga pitanja odgovara “Duga u crnini”, prva kazališna predstava u Hrvatskoj koja se bavi Marinom Cvetajevom, ali i njezinom umjetničkom i intimnom povezanosti s Borisom Pasternakom i R. M. Rilkeom.

Dramatizaciju, režiju potpisuje Marija Sekelez, koja i izvodi monodramu.

Premijera je u petak 24. svibnja na Sceni Ribnjak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije