Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Madonna želi glumiti Wallis Simpson, ženu zbog koje je abdicirao Edward VIII.

16.02.2009.
u 13:10

Pop kraljica Madonna glumit će u još jednome filmskom projektu, i to "fatalnu" Wallis Simpson, Amerikanku zbog koje je britanski kralj Edward VIII. abdicirao s prijestolja i postao vojvoda od Winsdora.

Kako javlja tabloid The Sun, 50-godišnja Madonna svojim je prijateljima rekla kako vidi velike sličnosti s Wallis, budući da su obje Amerikanke koje su se udale za Britance i time prouzročile pravu "buru". Kako bi se bolje pripremila za ulogu, navodno je zidove kuće oblijepila brojnim člancima o Wallis, a poslala je i pismo kraljici Elizabeti II., odnosno Edwardovoj nećakinji, za dopuštenje za snimanje filma.


Edward VIII. i Wallis Simpson
Foto: Corbis

- Madonna je fascinirana ovom američkom pučankom koja je odbila biti konformistica i ponuditi objašnjenje za svoj komplicirani ljubavni život - izjavio je jedan od Madonninih prijatelja, koji je objasnio da je projekt bio spreman prije rastave braka Madonne i Guya Ritchieja, a onda je zbog toga zaustavljen.

Ljubavna priča Wallis Simpson i kralja Edwarda VIII. prozvana je najvećom ljubavnom pričom 20. stoljeća. Nakon abdikacije, Edward i Wallis živjeli su zajedno do smrti kao vojvoda i vojvotkinja od Winsdora u Francuskoj i SAD-u.
(mp)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije