Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

Ludens teatar u Tvornici izvodi hit-predstavu "39 stepenica"

Ludens teatra, 39 stepenica,
arhiva VL
24.01.2012.
u 10:35

Riječ je o prvom u nizu gostovanja Ludens teatra u Tvornici kulture, koja je otvorila svoja vrata i kazališnim sadržajima. Tvornica želi obogatiti kazališni život Zagreba i kazalište "unijeti" u novi prostor, pred novu publiku

U četvrtak 26. siječnja u 19.30 sati u Tvornici kulture gostovat će predstava "39 stepenica" Johna Buchana i ekranizaciji Alfreda Hitchcocka, u režiji Franke Perković i produkciji Ludens teatra. Riječ je o prvom u nizu gostovanja Ludens teatra u Tvornici kulture, koja je otvorila svoja vrata i kazališnim sadržajima te će zajedničkim snagama Ludens teatar i Tvornica kulture pokušati obogatiti kazališni život Zagreba i kazalište "unijeti" u novi prostor, pred novu publiku.

Ludens teatar će prikazat predstavu koja je na 18. Festivalu glumca proglašena najboljom predstavom u cjelini, a može se pohvaliti i brojnim glumačkim nagradama. Riječ je o urnebesnoj komediji "39 stepenica", romanu Johna Buchana, po kojoj je Alfred Hitchcock 1935. snimio film, a kojom se Ludens teatar prvi put povezuje u koprodukciju, i to s Kazalištem Virovitica i Hrvatskim kazalištem Pečuh. Ova kazališna adaptacija koristi se najboljim elementima klasika, filmska sredstva mijenja maštovitom scenskom igrom u kojoj sve uloge igra samo četvero glumaca. Prateći romanesknu i filmsku priču, scenom juri imaginarni vlak, junaci riskiraju život na mostu, a ne izostaje ni prava filmska jurnjava automobilima, dakle, svi elementi pravog krimića – uz nezaobilaznu ljubavnu priču – i dalje su tu.

Priča je to o mladom Richardu Hannayu koji, tragom špijuna koji su u njegovu stanu ubili ženu, odlazi iz Londona u Škotsku kako bi ih pronašao. Policija ga sumnjiči za ubojstvo, špijuni su mu za petama. U vlaku, dok bježi, zatraži pomoć djevojke Pamele...

Redateljica predstave je Franka Perković, a četvero glumaca koji će ispričati nevjerojatnu filmsku priču su Jelena Hadži-Manev, Filip Juričić, Goran Koši i Mladen Kovačić.

Ulaznice se mogu nabaviti u Tvornici kulture, u Zoni Tvornice (prolaz neboder) te u Daily News u Gundulićevoj ulici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije