Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finacije u Gavelli

Ljuština i Šerbedžija: Nemamo nikakve veze s novcem iz Gavelle!

'SPECIJAL OBZOR  07.06.2012., Zagreb, - Dusko Ljustina, ravnatelj Satirickog kazalista Kerempuh, jedan je od dobitnika ovogodisnje Nagrade Grada Zagreba. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
Autori: br, mz/vlm
18.04.2013.
u 16:57

Kerempuh se financira kao i ostala gradska kazališta, a istovremeno je i kazalište koje ima najveći prihod od prodanih ulaznica od svih kazalište u Hrvatskoj – rekao nam je Duško Ljuština

Nakon što je bivši šef računovodstva gradskog kazališta Gavella Vinko Mikulić preko udruge Zviždač u javnost iznio niz dokumenata kojima potkrepljuje svoju tezu o financijskim malverzacijama u zagrebačkom kazalištu Gavella, razgovarali smo s direktorom kazališta Kerempuh Duškom Ljuštinom i osnivačem kazališta Ulysses Radom Šerbedžijom, koje je Mikulić prozvao za sudjelovanje u navodnom izvlačenju novca iz Gavelle.

Svima su rasli prihodi

– Ravnatelje kazališta u Zagrebu ne imenuje Duško Ljuština, nego Skupština grada Zagreba. Zašto novinar ne zatraži podatke iz Grada u tome kako su rasla sredstva za kulturu od 2004. godine do danas. Kako su rasla sredstva Gradskom kazalištu Gavella, tako su rasla sredstva i svim drugim institucijama u kulturi grada Zagreba, sve do 2009. godine kada je Zagreb bio jedina europska metropola koja je za kulturu izdvajala 9,5 posto svog gradskog proračuna. Navoditi Satiričko kazalište Kerempuh kao kazalište koje je sudjelovalo u izvlačenju novca iz Gavelle u najmanju je ruku smiješno jer Kerempuh se financira kao i ostala gradska kazališta, a istovremeno je i kazalište koje ima najveći prihod od prodanih ulaznica od svih kazalište u Hrvatskoj te mu definitivno ne treba ničiji tuđi novac osim svog poštenog zarađenog – rekao nam je Duško Ljuština, ravnatelj Kerempuha.

Rade Šerbedžija iz Teatra Ulysses, za kojeg Mikulić tvrdi da je bio ljetna ekspozitura Gavellina vodstva te da su si međusobno isplaćivali honorare, također je demantirao navode bivšeg šefa Gavellinih financija.

Nije bilo isplata

– Kazalište Ulysses nema nikakve veze s ugovorima i honorarima koji su isplaćivani u dramskom kazalištu Gavella. Kazalište Ulysses nikada nikakav novac nije primilo od kazališta Gavella – kratko ali odlučno rekao je Šerbedžija.

Udruga Zviždač i Vinko Mikulić apelirali su na gradske institucije da još jednom provjere poslovanje kazališta Gavella osporavajući legitimnost privatne revizorske kuće koju je naručio ravnatelj Stazić, a koja u Gavellinu poslovanju nije pronašla ništa sporno. Tvrde da su iz kazališta fiktivnim ugovorima izvučeni milijuni kuna, no to nije potvrdila nijedna institucija, od Gradskog ureda za kulturu do policije i DORH-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije