Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazalište

Livio Badurina kao ludi rimski car putuje u Bogotu

'KALIGULA02_nnn_kul_040110'
'Photoshop'
04.01.2010.
u 13:55

Legendarna predstava T. Pandura u Gavelli uvod je u gostovanje na Festival Internacional de Teatro de Bogota u Kolumbiji, najprestižniji kazališni festival na svijetu

"Kaligula", sada već legendarna predstava nastala u koprodukciji Gavelle i Pandur.Theatersa, u režiji Tomaža Pandura, vraća se na scenu kazališta Gavella u petak, 8. siječnja. Svojevrsni je to uvod u veliko gostovanje jer u ožujku putuje na prestižni Festival Internacional de Teatro de Bogota u Kolumbiji. Taj je festival prvi put održan 1988. u povodu 450. obljetnice osnivanja Bogote, a do danas se razvio u najznačajniji kulturni događaj u Kolumbiji te najprestižniji festival kazališta u svijetu, na kojem sudjeluju kazališne skupine s pet kontinenata.

Prema predlošku Alberta Camusa, Tomaž Pandur s desetero izvođača istražuju i oblikuju sumnje i zebnje, ushite i nadanja Kaligule, jednog od najozloglašenijih, ali i najzagonetnijih rimskih careva. Igraju: Livio Badurina, Sven Medvešek, Hrvoje Klobučar, Dijana Vidušin, Sven Šestak...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije