Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Ivan pl. zajc

Lista za Rijeku neće podržati inicijativu za smjenu Olivera Frljića

Kazalište narodu
Goran Kovačić/Pixsell
19.11.2014.
u 08:18

Lista za Rijeku će u Gradskom vijeću poduprijeti otvaranje rasprave o radu Kazališnog vijeća i višegodišnjem kršenju Zakona o kazalištima, ali i Statuta jer prošla uprava kazališta predstavničkom tijelu osnivača nije dostavila niti jedno godišnje financijsko izvješće onemogućivši na taj način nadzor trošenja javnog novca - 40 milijuna kuna poreznih obveznika

Lista za Rijeku neće podržati inicijativu za smjenu intendanta HNK Ivana pl. Zajca Olivera Frljića. Drže da je tri mjeseca od početka mandata prekratko vrijeme za kvalitetnu  ocjenu nečijeg rezultata, stoga će tu učiniti na osnovu godišnjih izvještaja o realizaciji programa temeljem kojeg je Frljić dobio povjerenje, poslovanja kazališta i zakonitosti rada. Istovremeno, podupiru otvorenu javnu raspravu o kazalištu i pravo svakog građanina Rijeke da o radu i postupcima uprave iznese svoje mišljenje ili pokrene odgovarajuće inicijative.

Ipak, Lista za Rijeku će u Gradskom vijeću poduprijeti otvaranje rasprave o radu Kazališnog vijeća i višegodišnjem kršenju Zakona o kazalištima, ali i vlastitog Statuta dosadašnje uprave HNK Ivan pl. Zajc koja predstavničkom tijelu osnivača nije dostavila niti jedno godišnje financijsko izvješće onemogućivši na taj način nadzor trošenja javnog novca. Radi se o preko 40 milijuna kuna s koliko u financiranju rada kazališta sudjeluju riječki porezni obveznici. Od nove Uprave HNK Ivan Zajc očekuju raskid s takvom praksom i maksimalnu transparentost temeljem koje će javnost moći argumentirano raspravljati o njihovom radu i postignutim rezultatima.

>> Na zahtjev o opozivu Olivera Frljića reagirali glumci pismom podrške

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije