Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro

Lawrence Kiiru u Dubrovniku režira \"Ljubavnika\" H. Pintera

Lawrence Kiiru
arhiva VL
13.03.2012.
u 12:41

Ovaj Pinterov komad napisan je 1962. i prikazuje uobičajen, pomalo dosadnjikav i predvidljiv bračni život koji supružnici mijenjaju pojavom ljubavnika u svojim životima

U Kazalištu Marina Držića – u Teatru Bursa u petak 16. ožujka (u 20 sati) premijerno će se izvesti predstava "Ljubavnik" Harolda Pintera u režiji Lawrencea Kiirua. Glavne uloge tumače Glorija Šoletić i Frane Perišin, a glas je Hrvoje Sebastijan. 

Premijerom "Ljubavnika" Harolda Pintera ponovno će, nakon osam godina sna i mirovanja, zaživjeti mala dubrovačka scena – Teatar Bursa. Za komorni, intimistički prostor male scene izabrana je intrigantna jednočinka engleskog dramatičara Harolda Pintera u prijevodu Vladimira Gerića. Ovaj Pinterov komad napisan je 1962. i prikazuje uobičajen, pomalo dosadnjikav i predvidljiv bračni život koji supružnici mijenjaju pojavom ljubavnika u svojim životima.

Dubrovačkog "Ljubavnika" redateljski potpisuje Lawrence Kiiru, otprije poznat dubrovačkoj publici po uprizorenju teksta Ronalda Harwooda "Na čijoj strani", a njegov autorski tim još sačinjavaju scenograf Stefano Katanur, kostimografkinja Zjena Glamočanin, skladateljica Paola Dražić Zekić i koreograf Alen Čelić, dok je za oblikovanje svjetla zadužen Silvio Giron. Redatelj Lawrence Kiiru rođen je u Keniji, a režiju je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Iza njega je bogato iskustvo kazališnog, filmskog i TV redatelja, a u nekim je predstavama sudjelovao i kao glumac. Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika te jedan od osnivača i prvi predsjednik Hrvatsko-afričkog društva prijateljstva.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije