Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žiga u Lisinskom

Ladarice i Žiga uz bandiste izvode međimurske popijevke u Zagrebu

mirko švenda žiga u lisinskom
arhiv vl
07.05.2011.
u 08:53

Popularni međimurski etno pjevač Mirko Švenda Žiga u srijedu će u dvorani Lisinski velikim koncertom najaviti novi album "Pleh, struja,žica" sa brojnim gostima i svojim bandistima. Album objavluje Croatia records.

Do sada je sa dva posljednja albuma snimljena za Croatia records dosegao zlatnu i srebrnu nakladu. A u srijedu će spektakularnim koncertom u dvorani Lisinski najaviti četvrtu ploču snimljenu za tu diskografsku kuću Croatia records nazvanu "Ples, struja, žica". On je Mirko Švenda Žiga, međimurski pjevač zabavne i narodne glazbe, kantautor i zabavljač, promotor međimurske popijevke, a posljednjih godina i međimurskih bandista, limenih puhača bez kojih nekada u Međimurju nisu bile moguće niti svadbe, a još manje sprovodi. Na veliku pozornicu Lisinskog izaći će i Žigini prijatelji. Među njima i Miroslav Škoro s kojim će izvesti "Ne vjeruje srce pameti". Za dalmatinski ugođaj zadužen je Vinko Coce s kojim će međimurski tenor snažnog glasa otpjevati "Mirno spavaj ružo moja". S Ladaricama će Žiga i bandisti izvesti omiljene međimurske popijevke, a uz pjevača koji se već dvije godine nalazi u najužem izboru za hrvatskog predstavnika na pjesmi Eurovizije nastupiti će i devetogodišnja Rebecca Posavec. Žiga će pjevati u uz pratnju majstora na cimbalu Andrije Maronića i Nikole Baričevića, te uz VIS Lyra. Za početak koncerta Žiga je odabrao svoju omiljenu pjesmu V Kotoribi cug mašina fućnula koju je otpjevati uz pijanista Tonija Eterovića i gitarista Branka Bogunovića Pifa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije