Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnju ima gradonačelnik

Kristina Bukojević Flegar nova je ravnateljica Lisinskog po izboru UV-a

Zagreb: Konferencija za medije povodom predstavljanja programa nove sezone ciklusa "Lisinski subotom"
Robert Anic/PIXSELL
20.06.2023.
u 11:16

Mišljenje UV-a će biti uz svu dokumentaciju upućeno u GUK i Gradonačelniku na daljnje postupanje. Naime, zadnju riječ o ravnatelju Lisinskog ima gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je, također na prijedlog Upravnog vijeća, prije dva mjeseca, donio i odluku o izvanrednom otkazu Draženu Siriščeviću, prethodnom ravnatelju Lisinskog

Upravno vijeće Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog jučer je, u ponedjeljak, kao što smo i najavili, u večernjim satima održalo sjednicu na kojoj se glasalo o novom ravnatelju kapitalne kulturne ustanove. O rezultatu nas je jutros obavijestio predsjednik UV-a Goran Končar poslavši nam elektronskom poštom ovo sažeto priopćenje:

"Na sjednici Upravnog vijeće KDVL održanoj 19.Vl. članovi UV glasali su za svakog od pet kandidata. Većinom je glasova kao kandidat UV izabrana gospođa Kristina Bukojević Flegar. Mišljenje UV će biti uz svu dokumentaciju upućeno u GUK i Gradonačelniku na daljnje postupanje,.
"

 

Podsjećamo, zadnju riječ o ravnatelju Lisinskog, institucije čiji je osnivač i koja je u vlasništvu Grada Zagreba, ima gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je, također na prijedlog Upravnog vijeća, prije dva mjeseca, donio i odluku o izvanrednom otkazu Draženu Siriščeviću, prethodnom ravnatelju Lisinskog. 

Kristina Bukojević Flegar je po struci pravnica, bila je dugogodišnja pomoćnica ravnatelja Lisinskog za pravne i opće poslove, a od otkaza Siriščeviću je vršiteljica dužnosti ravnatelja. 

Ostalih četvero kandidata o kojima je glasalo Upravno vijeće su muzikologinje i glazbene producentice Nina Čalopek, Jelena Knešaurek Carić i Ana Unkić te skladatelj i dirigent Mladen Tarbuk. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije