Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga: Thomas Enger "Unakažen"

Krimić za “prste polizati” i napeto čekanje novog nastavka

Foto: arhiva Fokus
18.07.2018.
u 16:54

Još napetije, s još većom zagonetkom na kraju romana – to je najkraći opis trilera “Unakažen” Thomasa Engera (Fokus, urednica Petra Miočić, prijevod Ivana Šarić, 129 kuna). Ljubitelji Engerovih romana, naravno, dobro znaju da je pred njima još jedan krimić “za prste polizati”, a za one koji će to tek postati, kratak podsjetnik.

Riječ je o serijalu koji prati novinara crne kronike Henninga Juula, koji je i sam žrtva zločina i teške tragedije. U požaru koji je buknuo u stanu stradao je njegov maleni sin, a on sam je teško ozlijeđen i unakažen opeklinama. I dok se redaju novi slučajevi koje Juul prati kao novinar, on paralelno istražuje što se zapravo dogodilo te kobne noći. Požar je podmetnut, a iza svega se kriju kriminalci koji su pokušali zaustaviti baš njega...

Osjećaji krivnje zbog smrti sina, agonija i bol koji ne prestaju, smjenjuju se s rastućom potrebom da se pronađu dobro skriveni odgovori koji vode i u vrh policije. U trećem romanu serijala “Unakažen” tajne postaju još dublje i sežu u daljnju prošlost. Dok Juul prati okrutno ubojstvo u staračkom domu, u istinskim problemima je i njegova sestra. Ministrica u vladi Norveške izvrgnuta je novinarskom linču pod optužbom da je seksualno zlostavljala mladog političara iz svoje stranke.

Tako ovaj roman postaje još zanimljiviji za – novinare. Enger, koji je karijeru i sam počeo kao novinar, dobro poznaje profesiju i zato ovdje piše o slučaju u kojem postoje samo optužbe, čak ne ni indicije, političarka koja je pobjegla i skrila se od javnosti te mediji koji “divljaju” nagađanjima. Punokrvni novinar i pisac sjajno predstavlja taj svijet, a knjigu završava bacajući moćnu udicu za novi nastavak priče jer tek sada (kada se Juulu počinje prisjećati) čitatelj je u novim teškim nedoumicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije