Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT

Kraljevi ulice za 20. rođendan postali kraljevi Lisinskog

02.12.2008.
u 00:26

U boemima, senzibilnim artistima često živi duša grada. Sanjare parkovima i ulicama, čeznu za davnim proljećima, ljubavima, nekim sretnijim svijetom, pa u pjesmama što poteknu iz njih, grad pronađe boje da obriše sivilo sa svojih ulica. Kraljevi ulice muzicirajući na ulicama daruju dušu Zagrebu već 20 godina. Sinoć je stoga došlo vrijeme za veliku proslavu. Vrijeme za Lisinski!

Preselili se s Trga
Dvoranu “naviklu” na dah glamura okupirali su tako šarmantni, skromni ulični svirači. Paji i Hadžiju iz Kraljeva ulice u obilježavanju obljetnice priključili su se prijatelji što ulicama grada daju glazbenu kulisu: Laci, Stjepan Križan, Tomislav Kovačević Tom, pa čak i čovjek kip koji često stoji kod njih dok sviraju na Jelačić placu.

Zvuk su Kraljevi znatno obogatili velikim bendom sastavljenim od odličnih glazbenika. “Golubovi”, “Jesenje lišće”, “Zagreb, Zagreb”, “Bila je tako lijepa”... Poprilično popunjena dvorana uživala je u starogradskim pjesmama i romansama te naravno pjesmama o Zagrebu.

Neki su i zaplesali među redovima. Boemski duh uspješno je dočaran pretvaranjem pozornice u “kavanu” sa stolovima, a nije nedostajalo ni humora kad je “brkati milicionar” tražio “lične karte” i ljutio se na “uličnu” svirku.

Oduševljenje pri izvedbi pjesme “Smetlar” izazvao je ulazak dvaju čistača koji su se provozali na trokolicama. Sandra Bagarić i Dražen Turina Šajeta duhovito su odradili voditeljski posao, Sandra je malo, ali slatko i zapjevala. Gostovali su i Franciska Fis te Ladarice sa svojim moćnim pjevom od kog se “zatresla” dvorana.

Bitno da nismo dosadili
– Zadovoljni smo! Rekli su nam: “Svirali ste dva i pol sata, a niste bili dosadni”. To nam je najveći kompliment! – rekao je poslije koncerta Pajo. Pajo i Hadži u Zagrebu su 1997. osnovali međunarodni ulični festival Cest is d’ best te su pokrenuli ili sudjelovali u realizaciji brojnih drugih manifestacija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije