Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cantus ansambl

Koncert sastavljen isključivo od djela splitskih skladatelja

Cantus ansambl
arhiva VL
24.07.2012.
u 14:33

Ova večer na simboličan treba pokazati drukčiju sliku Splita od one o kojoj slušamo svakodnevno, odnosno o gradu koji se nosi s velikim problemima i manjkom u proračunu – rekao je maestro Nikša Bareza najavljujući koncert

Nakon sinoćnjeg nastupa na Osorskim glazbenim večerima Cantus ansambl pod vodstvom Berislava Šipuša večeras, u srijedu 25. srpnja, svira i na Splitskom ljetu. Ovaj sastav specijaliziran za glazbu 20. i 21. stoljeća na koncertu u Meštrovićevim Crikvinama – Kaštilcu, s početkom u 21 sat, izvodit će skladbe splitskih suvremenih autora, predstavnika četiri generacije, od dvojice akademika Rubena Radice i Frane Paraća, pa do Olje Jelaske i najmlađe Mirele Ivičević.

Najavljujući program koji počinje ciklus koncerata na ovogodišnjem festivalu, ravnatelj Splitskog ljeta maestro Nikša Bareza rekao je: "Ova večer na simboličan treba pokazati drukčiju sliku Splita od one o kojoj slušamo svakodnevno, odnosno o gradu koji se nosi s velikim problemima i manjkom u proračunu. Split ima toliko kvalitetnih umjetnika u raznim područjima, izuzetnih glazbenika, slikara, pisaca i to ne smijemo zanemariti".

Koncert počinje skladbom "Leptiri" za sedam instrumenata Olje Jelaske, slijede također za Cantus skladane "Litanije svih svetih za papu Ivana Pavla" Rubena Radice, potom "Dominosa FF00FF" Mirele Ivičević, a solistica u Paraćevom ciklusu za glas i ansambl "Memorie" bit će sjajna mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić.

Komentara 2

AL
Alkana
21:28 24.07.2012.

Lijepo! Nema komentara, očito nikoga ne zanima. ...Šteta!!!!

NE
Neba
11:25 25.07.2012.

Pohvale ansamblu, samo me zanima da li bi ovaj ansambl toliko gostovao da mu je neki drugi dirigent na celu umjesto maestra Sipusa? Isto se moze primijeniti i na Osorske veceri ciji se budzet naglo povecao otkad je ova garnitura na vlasti - pa za 450.000,00 kuna i nije tesko napraviti program, neka ga naprave s 10.000,00 kuna koliko je dobilo Vrlicko ljeto kulture koje je moralo otkazati vec tradicionalno gostovanje opere Ero s onoga i cija je izvedba daleko posjecenija od bilo kojeg koncerta u osorskoj katedrali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije