Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Rijeka

Koncert orkestra Opere "Aria di Carnevale"

dirigentica Yuko Tanaka
arhiv HNK Rijeka
20.01.2013.
u 12:09

Koncertom dirigia gošća iz Japana, maestra Yuko Tanaka, a solistički nastupa "bugarski Paganini" glasoviti violinist Pavel Minev

U karnevalsko doba i HNK Ivana pl. Zajca pripremio je dio svog umjetničkog programa u znaku karnevala. Tako je u utorak, 22. siječnja. u 20 sati na programu koncert orkestra Opere "Aria di Carnevale" čiji je atraktivni program većim dijelom tematski vezan, kako mu i naslov kaže, upravo uz karneval. Riječ je o koncertu koji obećava jedinstveni glazbeni događaj, pravi glazbeni užitak i neodoljivi glazbeni podsjetnik da smo ušli u karnevalsko vrijeme.

Tako će se na programu koncerta kojim će ravnati gošća iz Japana, dirigentica Yuko Tanaka, a solistički nastupiti "bugarski Paganini" glasoviti violinist Pavel Minev, na početku naći dva iznimno popularna djela za violinu i orkestar: Ravelova koncertna rapsodija Tzigane, a potom Prvi koncert za violinu i orkestar u D-duru Niccoloa Paganinija, njegov najpoznatiji violinski koncert. Potom slijede Berliozova uvertira "Rimski karneval", uvertira "Karneval" Antonina Dvořaka te na kraju "Karneval životinja" Camillea Saint-Saënsa.

Yuko Tanaka, inače finalistica 5. međunarodnog natjecanja mladih dirigenata Lovro von Matačić koje se održalo u Zagrebu 2011. godine, rođena je 1987. godine. Studij dirigiranja završila je na Nacionalnoj akademiji za umjetnost i glazbu u Tokiju, a već je dirigirala najpoznatijim japanskim orkestrima kao što su Japanska filharmonija, Simfonijski orkestar Hiroshime, Filharmonija iz Nagoye ili Sendai filharmonijski orkestar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije