Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje od naših fotoreportera

Koncentrat najboljih fotografija i podsjetnik na najvažnije događaje

požar
Duško Marušić
27.10.2009.
u 17:08

Monografija je koncentrat najboljega, dokument novinske fotografske struke, istodobno ogledalo protekle godine


Znamo tko su najbolji novinski fotografi i najbolje fotografije 2008., čak je i putujuća izložba iza nas, no pred nama je upravo otisnuta monografija “Hrvatska novinska fotografija” s nagrađenim i odabranim radovima među 1005 pristiglih na natječaj.

Sada se fotografije mogu u miru razgledati. Skupljene na jednom mjestu, ne više rasute dan za danom u dnevnim novinama, tjednicima, na portalima, govore o vrijednosti i vrhunskoj kvaliteti koja nerijetko u brzini življenja ne biva zamijećena.

Monografija je bočica za koncentrat najboljeg, dokument novinske fotografske struke, istodobno ogledalo protekle godine, podsjetnik na lijepe i tužne događaje i ljude koji su obilježili 2008. Tako je naš pulski kolega fotoreporter Duško Marušić na najefektniji način snimio požar na moru turskog broda u našim vodama, danima top-tema svih novinskih vijesti. Zaslužena nagrada za najbolju fotografiju u kategoriji Događaj.

Podvodne fotografije Bože Vukičevića, kojima je obilježio slobodni plivački stil predsjednika Mesića, već su više od fascinacije. Vukičević je dobitnik Nagrade “Pavao Cajzek”, dakle i najuspješniji sa slikom godine. Ono što osobito privlači je predsjednikova nonšalantnost pred fotografskim objektivom.

Željko Lukunić proslavio se aerodromskim snimkama posjeta Georgea W. Busha Zagrebu, ujedinjujući dva dosadna elementa, praznu zrakoplovnu pistu s Bushovim zrakoplovom, u skladnu cjelinu. Najbolji je u kategoriji Reportaža.

Tko ne pamti “frku” s Kevinom Spaceyjem i uživanjem u marihuani. Matko Stanković snimio je trenutak razmjene i dobio nagradu za Portret, a ponovio je isto i u kategoriji Sport snimkom naših plivača na pripremama na Floridi. Duhovito i zanimljivo, neobično, gotovo neviđeno za prosječne oči.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije