Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U petak se otvora MSU

Konačno ulazimo u novu i veliku kuću umjetnosti

msu
10.12.2009.
u 12:56

Konačno - kažu mnogi - i to smo dočekali - otvorenje Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Ulazimo u kuću umjetnosti čije su ostvarenje sanjale mnoge generacije prije nas.

Konačno - kažu mnogi - i to smo dočekali - otvorenje Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Ulazimo u kuću umjetnosti čije su ostvarenje sanjale mnoge generacije prije nas.

Šest je godina Tehnika kao izvođač radova držala otvoreno gradilište, a od javnoga natječaja i objavljivanja prve nagrade za idejni i arhitektonski projekt dodijeljene arhitektu Igoru Franiću - do današnjega otvorenja Muzeja prošlo je punih deset godina.

Koje i kakve je sve umjetnine tijekom pola stoljeća prikupio u svom fundusu Muzej suvremene umjetnosti otkriva se prvim stalnim postavom sa šestotinjak eksponata.

Milan Trenc, docent, pročelnik Odjela za animaciju i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu rekao je:

- To je velika stvar budući da je zgrada na Katarinskom trgu 2 bila sasvim neprimjerena za tu vrstu umjetnosti. Sad ćemo napokon moći vidjeti što mi to sve imamo, što su kustosi i umjetnici prikupili tijekom posljednjih pedeset godina. Bit će tu prostora i za studente, što me posebno veseli. Originalni radovi jedino su mjerilo vrijednosti, jer fotografije i reprodukcije djela ne mogu dočarati pravo iskustvo umjetnosti. Posebno me zanima multimedijska dvorana i mogućnost za interaktivan rad.

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:03 10.12.2009.

Prva izlozba ce biti \'DRVENE CAPLJE\' made in posavina, a zatim sljedi Naiva od hlebina do kaptola i nazad. umjetnicki radovi na staklu sedmog razreda osnovne iz - hlebina :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije