Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Americana

Kompilacija najboljih pjesama s prethodnih osam albuma Calexica

calexico cd
arhiva VL
22.01.2012.
u 16:57

Probrane snimke do sada su fanovima omiljenog americana benda bile dostupne samo na koncertima

Kao jedan od (i u Hrvatskoj) najomiljenijih americana sastava, Calexico su tijekom zadnjeg desetljeća vodili i alternativni diskografski život, dostupan samo fanovima koji su posjećivali njihove koncerte - u razdoblju od 1998 do 2011. naslagalo se čak osam albuma koji su bili dostupni samo na njihovim nastupima. Sada su napokon sakupljeni raskošnom vinilnom box-setu, a najbolje skladbe s tih izdanja posložene su na kompilaciji Selections From Road Atlas.  Odražavajući ‘tajnu’ povijest benda, zbirka je konstruirana tako da pjesme, koliko je god moguće, čine  zaokruženu cjelinu na način kako su zamišljeni regularni albumi benda. Uobičajenoj kombinaciji stilova, od country-rocka do kinematičnih morriconeovskih instrumentala, dodan je i novi element: prigušeni groove u „Detroit Steam“ vjerojatno je inspiriran glazbom iz crnačkih ‘blaxploatation’ filmova ranih 70-ih. Ubačena je i alternativna verzija klasika „Crystal Frontier“, obrada tradicionalne uspavanke „All The Pretty Horses“, te par agresivnijih primjera njihovog koncertnog šarma – dovoljno za zaključak kako i manje eksponirane stvari velikih bendova često nadmašuju najisturenije adute manje darovite konkurencije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije