Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Koliko je ispravno ili krivo protumačena moja kritika Baby Lasagne?

Naš glazbeni kritičar Hrvoje Horvat piše o trendovima na hrvatskoj i svjetskoj glazbenoj sceni

Komentari 6

IV
Ivan79
16:00 06.03.2024.

Who cares?! (mislim na kritiku..)

VL
SL
slavenZadravec
22:35 06.03.2024.

Može li pjesma istovremeno biti loša i najviše se sviđati masovnoj publici? Naime, koji je kriterij u popularnoj kulturi iznad popularnosti / masovnog sviđanja. Pridjev loša implicira da se ne radi o manje dobroj pjesmi, o drugoj-trećoj po kvaliteti, čak niti o prosječnoj nego da po svojim svojstvima kao pjesma spada na dno.

VL
FL
flatronvecernjilist
16:01 08.03.2024.

Znači toliko je teško izgovoriti: Ljudi pogriješio sam, pjesma mi se činila loša u startu, no kako je dalje slušam tako shvaćam da je pjesma zapravo mrak - I SVE RIJEŠENO. Jednostavnije je blatiti mukotrpni rad Baby Lasagne javno u emisiji otvoreno, ispred javnosti cinkati što je ovaj KUPIO i na koga zamislite podsjeća a da bi izvukao svoje dupe od očigledne greške time dodatno navlaćivši na sebe nove hejtove. Bravo. Ljigavo. A glazbeni kritičar bi trebao imat na umu da svaka pjesma ima elemenata koji zamislite podsjecaju na nesto. Momentalni otkaz.

VL
KI
kingtom
18:58 07.03.2024.

Ni prvi ni zadnji, kada te kritika negativno kritizira a publika voli onda znaš da se kritičar poskliznuo. Problem je što kritičar i dalje misli da se nije poskliznuo. Pravo pitanje bi bilo koliko je ispravno kritičar prosudio samoga sebe i svoju objektivnost i koliko je isti sposoban ili ne biti objektivan. Pjesma je jako dobra, izvedba live bi vokalno mogla biti bolja. A dežurni kritičar bi trebao priznati da se poskliznuo isto kao i španjolac koji je kupio "krumpir" od iste bakice na placu pa skuhao sličnu juhu. Amen.

VL
ST
Stručnjak
11:29 07.03.2024.

Onaj kome se ova pjesma ne sviđa nema pojma.

VL
DI
dioklecijan
22:42 06.03.2024.

Interesantno je čitati kako se kritičar neuspješno pokušava izvaditi iz kaše koju je sa m zakuhao. Ovo je u rangu Galove recenzije Gibonijevog koncerta koji se slučajno nije ni odrżao a Galu to niko nije javio.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.