Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoren Festival svjetske književnosti

Književni velikani i jedna nobelovka u zagrebačkim prostorima

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
06.09.2021.
u 10:03

U sklopu Sunčane strane Prisavlja otpočeo je deveti po redu Festival svjetske književnosti na koji ove godine dolaze i pisci osobno uz poštivanje epidemioloških mjera

Deveti Festival svjetske književnosti otvoren je u posebnom izdanju emisije Sunčana strana Prisavlja. Tri specijalna gosta bili su španjolski autor Manuel Vilas, srpski književnik dobro poznat hrvatskoj publici Dragan Velikić i slovenski kantautor koji u Hrvatskom ima brojne obožavatelje Zoran Predin. 

U razgovoru sa Karolinom Lisak Vidović, autori su govorili o novim knjigama ili novim izdanjima svojih starih knjiga. Vilas je tako predstavio roman "Ordesa" koji je preveden i na hrvatski jezik, Velikić je govorio o  novom hrvatskom izdanju romana "Astragan", dok je Predin predstavio roman "Mongolske pjege", također preveden na hrvatski jezik. 

U sklopu otvaranja publika na Prisavlju ali i televizijski gledatelji mogli su vidjeti i dio predstave o Simone de Beauvoir koja će biti premijerno izvedena u utorak 7.rujna u Hrvatskom glazbenom zavodu. Poznatu francusku filozofkinju utjeloviti će Alma Prica i to uz pratnju Matije Dedića, a redateljica monodrame je Snježana Banović. 

Dobra vijest za sve ljubitelje knjiga je to da je za nastup nobelovke Svjetlane Aleksijevič, najzvučnije gošće festivala, u HGZ-u u srijedu u prodaju pušteno još dodatnih ulaznica, baš kao i za predstavu o Simone de Beauvoir. Edicije Božičević su ovim povodom objavile nova izdanja svih triju romana bjeloruske književnice koja piše na ruskom jeziku. 

Festival svjetske književnosti organizira Fraktura, a dio programa odvija se i u Frakturinoj knjižari u ulici kneza Mislava. Na ovogodišnji festival dolazi pedesetak autora iz zemlje i inozemstva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije