Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja Gradova

Karlovac, Sisak i Bjelovar glavni partneri Zagrebu

Ivanjski krijes
Foto: Dominik Grguric/PIXSELL
28.02.2015.
u 19:15

Ravnatelj Gradskog kazališta Srećko Šestan podržava ideju ovakve kulturne suradnje

Pobijedi li Grad Zagreb i 2020. bude europska prijestolnica kulture, i Karlovac bi mogao postati dio te velike kulturne razmjene. Naime, Zagreb je predao kandidaturu, a glavni će im partneri biti, rečeno je na nedavnoj konferenciji za novinare, gradovi Zagrebačke, ali i Krapinsko-zagorske županije te gradovi Karlovac, Sisak i Bjelovar.

Koordinirana akcija

Spominju se i susjedi, poput Banje Luke, Bihaća, Mostara i Novog Sada kako bi se putem kulture otvorila vrata regiji prema EU te Ljubljana, Trst, Graz i Pečuh. No, znaju li uopće partneri da su uključeni u projekt i kako sve mogu pridonijeti. Sudeći po Gradu Karlovcu, riječ je o koordiniranoj akciji. Zagreb je kontaktirao s Karlovcem vezano uz podršku kandidaturi.

– S obzirom na dugogodišnju uspješnu suradnju gradova, želja nam je uključiti Karlovac u partnerski odnos sa Zagrebom u samoj kandidaturi – stoji, među ostalim, u dopisu koji je Zagreb uputio Karlovcu.
Karlovac je spreman prihvatiti suradnju, međutim, za donošenje odluke potrebne su detaljnije informacije te u tom smislu očekujemo strukturiranje projekta kroz usmenu informaciju ili organizirani zajednički sastanak – kaže Katarina Matasić, glasnogovornica Karlovca.

Odlična prilika

Informacija dalje od gradske uprave zasad nije došla jer je projekt još u povojima. Srećko Šestan, ravnatelj Gradskog kazališta Zorin, najveće kulturne ustanove u Karlovcu, za nju nije znao. No, svakako je podržava.

– Bit će to odlična prilika da Karlovac bude domaćin nekim kulturnim događanjima, od predstava, koncerata, uličnih zbivanja, dakle da netko iz inozemstva izvede svoj program kod nas, ali i da karlovačka kulturna platforma ponudi svoje projekte – kazao je Šestan.

I u karlovačkoj Turističkoj zajednici, iako nemaju informaciju o kandidaturi, smatraju kako bi ta suradnja, ako bi do nje došlo, u mnogočemu pridonijela kulturnom životu grada.

>>Tko će biti novi ravnatelj/ica Galerije Klovićevi dvori?

>>Nova predstava kazališta Mala scena - ‘Ne ti ne! Ili o drukčijatosti’

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije