Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za inozemstvo

Kantautorica Tamara Obrovac dobila 150.000 kuna

Tamara Obrovac
Duško Marušić/PIXSELL
21.02.2014.
u 11:16

Nakon Gibonnija i istarska glazbenica osvojila je prvu nagradu na natječaju International HDS-a, koju će uložiti u objavljivanje dvaju albuma te međunarodnu koncertnu promociju

Poznata istarska kantautorica Tamara Obrovac svojim je autorskim projektom osvojila prvu nagradu na natječaju International Hrvatskog društva skladatelja kojim se podupiru aktivnosti hrvatskih skladatelja u inozemstvu. U pitanju je financijska potpora od 150.000 kuna.

Ti će novci biti utrošeni za objavljivanje albuma Ulika revival i Canto amoroso, kao i za međunarodnu koncertnu promociju i promidžbene aktivnosti Tamare Obrovac, njena kvarteta i Tamara Obrovac Transhistria Ensemblea.

Natječaj je otvoren isključivo za redovne članove Hrvatskog društva skladatelja, a na njegovo drugo izdanje pristiglo je 11 prijava. U stručnom povjerenstvu su bili Alfi Kabiljo, Mladen Tarbuk i Miro Buljan. Lani je nagradu osvojio Gibonni, za autorski album 20th Century Man na engleskome jeziku.

>>Jazzeri jačaju imidž Istre kao ljetne kulturne regije

Komentara 1

TI
tifani
10:05 22.02.2014.

sad kad je krenu pljuvat... svaka joj čast, zaslužila je!! bravo Tamara!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije