Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đorđe Matić

'Jugoslaviju sam doživljavao kao svoju zemlju i ta mi je podjela teško pala. Zato sam, među ostalim, otišao iz Hrvatske'

27.06.2022.
u 12:16

Mrzim kljaštrenja, zabrane, gdje god pati književnost. Ja nikada ne pravim lažnu ekvidistancu pa ću sada kritizirati ove druge u ime povezivanja ili samo da bih bio kontra struje iz inata. I protiv jednog sam i drugog sam. Odrastao sam u drugoj državi i to regionalno mi ništa ne znači. U tom smislu sam postregionalan, ne zanimaju me ni regionalna povezivanja ni razdvajanja. Mene zanima samo nepročitana književnost. Ako me netko pita jesam li regionalni pisac, kažem da nisam, odbijam to. Ja sam hrvatski pisac

Komentara 54

HT
horvat.t
13:38 27.06.2022.

Đorđe, ako si smatrao Jugoslaviju za svoju zemlju zašto se nisi borio za nju? mogao si sjesti na tenk okićen cvijećem koji kreće iz Beograda razarati Vukovar ili ako više voliš jugoslavensko more mogao si se pridružiti opsadi Dubrovnika. Jugoslavija je uvijek bilo samo drugo ima za srpski fašizam na ovim prostorima, što tebe čini fašistom ili korisnim idiotom, kakve memorandum sanu 2 najviše treba.

KN
knox
13:35 27.06.2022.

Malo pohvalio bivsu drzavu, nagrade kojekakvih udruga i festivala su mu sigurne

DR
DrugZoka
12:29 27.06.2022.

Znači sad ti je Hrvatska po volji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?