Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni Caravaggio

Josipović među prvima vidio 'Večeru u Emausu' u Zagrebu!

Caravaggio (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/15
03.06.2013.
u 23:13

U Muzeju za umjetnost i obrt večeras su brojni ugledni uzvanici, među kojim je bio i predsjednik dr. Ivo Josipović, premijerno vidjeli Caravaggiovo remek djelo ”Večera u Emausu”.

U Muzeju za umjetnost i obrt večeras su brojni ugledni uzvanici, među kojim je bio i predsjednik dr. Ivo Josipović, premijerno vidjeli Caravaggiovo remek djelo ”Večera u Emausu”.

Brojne goste, veleposlanike akreditirane u Hrvatskoj, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, potpredsjednika Sabora Nenada Stazića, ministricu kulture Andreu Zlatar-Violić, dočekala je talijanska veleposlanica u Hrvatskoj Emanuela D’Alessandro, koja ih je zajedno sa Miroslavom Gašparovićem, ravnateljem MUO-a, provela kroz muzej gdje je izložena Caravaggiova slika.

Dodijeljena su i odlikovanja Republike Italije bivšem veleposlaniku Hrvatske u toj zemlji Tomislavu Vidoševiću i Don Ermannu D’Onofriju.

>>Caravaggio je sada je na zidu Muzeja za umjetnost i obrt

>>Djelo stiglo u Zagreb na dan kada je 1606. Caravaggio postao ubojica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije