Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antologija poezije

"Jahićeva antologija hrvatske poezije je najkompleksnija"

arsen dedić
livio andrijić/pixell
18.06.2010.
u 10:53

Unatoč nevremenu, na Ribnjaku je predstavljena pjesnička antologija Ervina Jahića "U nebo i u niks" u izdanju VBZ-a. Predstavljanje je otvorio pjesnik i skladatelj Arsen Dedić.

Olujno nevrijeme onemogućilo je predstavljanje antologije hrvatske poezije u periodu između 1989. i 2009. godine "U nebo i u niks" Ervina Jahića na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak. A trebalo je to biti svojevrsno otvaranje kultne terase s jedinstvenim pogledom na katedralu koja bi mogla postati sjajnom pozornicom za kulturna druženja.

No, brojni pjesnici ispod čvrstog krova recitirali su svoje pjesme obogaćujući neobičnu promociju koja se prometnula u festival hrvatske suvremene poezije.

- Jahićeva antologija je najkompleksnija, najšira, najliberalnija i u svakom trenutku u službi poezije - rekao je akademik Tonko Maroević. 

- Uvrstiti na početak Vesnu Parun može biti i alibi, ali Vesna Parun je među najmlađim hrvatskim pjesnicima - naglasio je Maroević.

A druženje pjesnika različitih generacija obogatio je pjesnik i skladatelj Arsen Dedić otpjevavši nekoliko pjesama.

- Baš u Ribnjaku sam započeo svoju kantautorsku karijeru, i to 1957. godine - rekao je Arsen od kojega se nije dala "odlijepiti" Jahićeva kći.

- A ja sam još 1955. i 1956. čitao Arsenove pjesme _-nadodato je Maroević.

O antologiji za čiji je naslov Jahić posudio stih Ivana Slamniga govorili su i Cvjetko Milanja i Branko Maleš, a svoje su pjesme kazivali brojni okupljeni pjesnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije