Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh Exita

Jadranki Đokić pripao Grand Prix za najbolju žensku ulogu na festivalu u Nikšiću

arhiva Exit
30.11.2021.
u 15:22

Žiri 17. Festivala glumca u Nikšiću u sastavu Milorad Damjanović (glumac – predsjednik žirija), Zoran Rakočević (kazališni redatelj) i Boban Čvorović  (glumac) jednoglasno je dodijelio Jadranki Đokić Grand Prix za glavnu žensku ulogu, za ulogu u predstavi "Pluća" Teatra Exit, koja je nastala po tekstu Duncana Macmillana u režiji Aide Bukvić.

U svom obrazloželju žiri je istaknuo: "U predstavi ''Pluća'' Jadranka gradi, može se reći nezamjenljiv dramski lik, koji funkcionira njenim cijelim bićem. Organskom igrom, punoćom emocije, istinitošću i beskrajnom lucidnošću, njen lik oslikava današnju ženu u raznim životnim fazama – od energične i neobuzdane djevojke do starice pomirene sa smrću, konfuznu i ogoljenu kako suvremene životne okolnosti nameću, koristeći se bogatim sredstvima komike i tragike i ogromnog prostora između, koji Jadranka niti na djelić sekunde ne ostavlja u praznom hodu i nedorečenosti".

Festival glumca u Nikšiću još se jednom pokazao kao jedinstveni festival na ovim prostorima te je odličnom organizacijom, dostojnom najvećih festivala regije, učinio da glumci osjete koliko je njihova umjetnost važna u društvu.

A teatra Exit ima razloga za slavlje, ovo je već sedma nagrada u nizu koju je predstava "Pluća", nastala u koprodukciji s  Gradskim kazalištem Sisak, osvojila od svoje premijere 2016. godine. "Pluća" su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi Život.

Publika predstavu Pluća ima priliku pogledati u Teatru Exit u subotu 4. prosinca u 20 sati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije