Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturni centar Dubrava

Izložba fotografija Dore Bosner 'Miris ljeta'

dora bosner
02.02.2015.
u 00:30

U doživljaju fotografije njezin odabir kadra i njezin kvadratić izdvojen iz stvarne slike pokazuje osobnu kvalitetu viđenja onoga što drugi ne zapažaju. Fotografije su joj likovno snažne, odabrani motivi pružaju harmoniju boja i ploha te sklad i mir

Izložba fotografija Dore Bosner pod nazivom “Miris ljeta” otvara se večeras u Kulturnom centru Dubrava u 18 sati. Dora Bosner voli fotografiju na jedan svoj osebujan način. Njezina se predanost fotografiji prvenstveno iskazuje u originalnom odabiru motiva koji se po svojoj posebnosti moraju svidjeti mnogima. Očito je vrlo talentirana, jer njena fotografija ima umjetničku vrijednost.

U doživljaju fotografije njezin odabir kadra i njezin kvadratić izdvojen iz stvarne slike pokazuje osobnu kvalitetu viđenja onoga što drugi ne zapažaju. Fotografije su joj likovno snažne, odabrani motivi pružaju harmoniju boja i ploha te sklad i mir.

Ona tim odabirom zaustavlja pred svakom fotografijom upozoravajući na svoj talent i mladenačku osobnost. Fotografija je primijenjena umjetnost, u prvom redu dokumentarna, jer pokazuje mnogo više nego sam opis nekog događaja. Kaže se da je fotografija tisuću riječi jer nam pruža mogućnost sjećanja i ponovo proživljavanje događaja. U tom proživljavanju naviru sjećanja, a asocijacije i emocije nas vraćaju u doba nastanka doživljenog. Fotografija se svrstala u umjetnost jer neki ljudi, svojom kreativnom mogućnošću i talentom, znaju “urediti” svoje duboko proživljeno viđenje svijeta u svoj ljepoti prikazanog. A to očito Dora Bosner može.

Izložba "Miris ljeta" o traje do 19. veljače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije