Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izložba

Izložba “Aktualno 2 + 60” od 1. lipnja u Muzeju Mimara

uluipuh
26.05.2010.
u 16:26

Sve što nas okružuje, a može u fotografiji izgledati drukčije od ranije poznatoga, moći će se vidjeti na izložbi “Aktualno 2 + 60” koja se 1. lipnja otvara u Muzeju Mimara.

Sve što nas okružuje, a može u fotografiji izgledati drukčije od ranije poznatoga, moći će se vidjeti na izložbi “Aktualno 2 + 60” koja se 1. lipnja otvara u Muzeju Mimara. I buket starinskih ruža u staklenoj vazi drukčiji je, a kao da je s izložbe o bojama došao i jedan kakadu koji se u raskoši nadmeće s obojenim kuglicama. Što su sve izabrali prvo naši fotografi koji su članovi ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju, a za izlaganje konačno potvrdio i žiri, predstavit će se na zajedničkoj žiriranoj izložbi kojom se obilježava i 60 godišnjica postojanja ULUPUH-a kao udruge.

Viđenja 41 autora

Bit će to smotra različitih viđenja zanimljivih detalja koje je svojom kamerom zabilježio 41 fotograf, a za izlaganje prema koncepciji Višnje Slavice Gabout, uz nju, odabrao žiri u kojemu su bili prof. fotografije Danijela Lušin, fotograf Tomislav Marić i povjesničarka umjetnosti Leila Topić, kustosica MSU u Zagrebu. Publika će moći vidjeti naoko sasvim obične prizore koji su po nekom kutu snimanja ili detalju postali vrijedni tuđe pozornosti. Među autorima su zastupljeni Stanko Abadžić, Zoran Alajbeg, Janko Belaj, Boris Berc, Marija Braut, Ljubo Gamulin, Biljana Gaurina, Romeo Ibrišević, Virgilio Giuricin, Željko Jelenski, Saša Karoly, Luka Mjeda, Vladimir Pfeifer, Berislava Picek, Erika Šmider i brojni drugi.

 Bogatstvo osobnih priča

 Fotografije koje su snimili autori različitih generacija privlače svojim različitim temama, pristupima, ali i bogatstvom osobnih priča. Fotografska sekcija jedna je od najbrojnijih i najaktivnijih u ULUPUH-u, a uz majstore fotografe, otvorena je i za prijam novih članova koji dolaze svake godine i donose novu energiju. Poslije Zagreba, ista će izložba biti postavljena Galeriji Batana u Rovinju, a u listopadu u Gradskom muzeju u Labinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije