Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasio se ravnatelj

Iz MUO pronevjeren je velik iznos, ali ipak nije riječ o novcu europskih fondova

Davorin Visnjic/PIXSELL
Autori: vecernji.hr, Hina
13.02.2024.
u 17:02

Ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Sanjin Mihelić rekao je u utorak Hini da se pronevjera zbog koje je podnio kaznenu prijavu protiv zaposlenice muzeja događala već neko vrijeme, no nema sve detalje jer je istraga u tijeku, ali je potvrdio da nije riječ o europskim fondovima.

Nakon što je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević na konferenciji za novinare objavio kako je novi ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Sanjin Mihelić policiji podnio kaznenu prijavu protiv za sad neimenovane zaposlenice Muzeja zbog osnovane sumnje u pronevjeru više stotina tisuća eura gradskog novca, oglasio se i sam Mihelić. 

"Kriminal bilo kakve vrste ne možemo prihvatiti i tolerirati", rekao je ravnatelj MUO Sanjin Mihelić za Hinu. 

No, iako se nagađalo da je riječ o novcu iz europskih fondova, Mihelić je to negirao. Kazao je pak da je riječ o velikoj svoti novaca i ozbiljnom kriminalu, a ne "nekoj sitnoj pronevjeri". 

Dodao je da se pronevjera događala već neko vrijeme, no kako se sve još istražuje te da ni sami ne znaju detalje.

Mihelić kaže da mu je bilo važno da se sazna što se događa, jer vjeruju da treba biti otvoren prema javnosti, a kako iz Muzeja za umjetnost i obrt redovito obavještavaju o svojim uspjesima i kvaliteti muzejskih programa, postoji obveza da izvijeste i kada nemaju tako lijepe vijesti.

"Nema skrivanja i muljanja, netko je muljao i želim da snosi posljedice za to, no nesretno je što će posljedice snositi sam muzej. Na nama je da napravimo sve što možemo da tu štetu umanjimo a po mogućnosti i vratimo ta sredstva", ustvrdio je.

Komentara 4

SL
slavenZadravec
19:56 13.02.2024.

Za muzej je to ogroman novac koji teško može nestati bez znanja (ili teškog nemara i nestručnosti) ravnatelja u tom razdoblju.

AN
Antonio1952
19:13 13.02.2024.

Jel to znaci da se nesmije krast novac iz EU, a drugi moze?

AN
Antonio1952
19:08 13.02.2024.

Opet nista o stranackoj pripadnosti i tko ju je postavio na to mjesto. Izgleda nije hdz. Je li moguce da i drugovi muljaju i kradu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije