Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje drame

Ivana Sajko dobila drugu, a Damir Šodan treću nagradu Marin Držić

ivana sajko
antonio bronic/pixsell
27.03.2012.
u 15:24

Prva nagrada Marin Držić nije dodijeljena, a drugu je osvojila Ivana Sajko za dramu \"Krajolik s padom\". Treću nagradu dobio je Damir Šodan za dramu \"Chick lit\". Nagrade će biti uručene 21. trvnja u Splitu.

Kvaliteta radova poslanih na natječaj Marin Držić za dramsko djelo ispod je razine koja bi trebala dostojno predstavljati recentnu dramsku produkciju u Hrvatskoj, zaključilo je stručno povjerenstvo Ministarstva kulture u kojem su bili Marija Kohn, Daša Drndić i Oliver Frljić. Stoga prva nagrada nije dodijeljena, drugu je osvojila Ivana Sajko za rukopis "Krajolik s padom", a treću Damir Šodan za "Chick lit".

"Mali broj tekstova problematizira dramsku formu i ne korespondira dovoljno inovativno, intrigantno, pa čak ni provokativno s aktualnom društvenom i političkom stvarnošću", zaključio je žiri koji prvu nagradu nije dodijelio jer smatra da nijedan od prispjelih tekstova ne postavlja dovoljno visoke standarde dramskog pisma općenito, pa tako ni onog u Hrvatskoj. Na natječaj su pristigla 62 rukopisa. Nagrade će biti uručene 21. travnja u HNK Split. Povjerenstvo kazalištima ipak preporučuje pozornost na tekstove Mislava Brečića, Željka Funde, Lade Kaštelan, Pava Marinkovića, Filipa Nole, Damira Petričevića, Branka Ružića, Tomislava Šestana i Jasne Žmak.

Ključne riječi

Komentara 3

ZE
zelenaruka
09:55 28.03.2012.

prvo sve izvrjeđaju pa onda daju drugu i treću((-:

RO
Roargh
11:22 28.03.2012.

bravo, tako i treba. za razliku od dosadasnjeg zirija dinosaura koji su iz masturbativnih razloga prosle godine nagradili netalentiranu posvudusu Irenu Skoric (?!)

LU
lukatia
08:21 29.03.2012.

\"Mali broj tekstova problematizira dramsku formu i ne korespondira dovoljno inovativno, intrigantno, pa čak ni provokativno s aktualnom društvenom i političkom stvarnošću\". Ako je ponuđeni cirtat točan, onda bi cijenjeno povjerenstvo trebalo znati da je tvrdnja da \"mali broj tekstovaa ne korespondira dovoljno inovativno, intrigantno ...itd\", zapravo pohvala svim ostalim pristiglim tekstovima (osim malog broja).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije