Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba fotografija

Ivana Jelavić, supruga Leona Lučeva, otvara obiteljski album

ivana jelavić
16.06.2010.
u 14:16

Fotografije se dijele u dvije skupine: fotografije koje su snimila autoričina djeca, Ivan, Ela i Zoe, te izdvojene fotografije koje je snimila sama umjetnica.

U zagrebačkoj galeriji AŽ na Žitnjaku, u petak se otvara izložba fotografija “Mali pogledi” autorice Ivane Jelavić. Supruga glumca Leona Lučeva pokazuje fotografije iz obiteljskog arhiva, podijeljene u dvije skupine: fotografije koje su snimila autoričina djeca, Ivan, Ela i Zoe, i koje na začudan način bilježe svijet oko sebe u kretanju onako kako ga djeca vide, i izdvojene fotografije koje je snimila sama umjetnica.

To su fotografije s igračkama koje kreiraju preslike stvarnih, mogućih, viđenih i izmišljenih situacija kojima je kreirana privremena stvarnost. Te scene, s penjačem na stijeni, roniocem i brodicom u kadici, poniru ispod površine, plišane životinje u vrtu kreiraju kazališnu scenu, imaginarij dječje stvarnosti, uče nas gledati stvari drugim očima, otvaraju novu perspektivu, perspektivu drugog kao moguću stvarnost.

- "Mali pogledi" su izložba nastala fasciniranošću dječjim pogledom na svijet. Niz dječjih interpolacija u "stvarni" svijet otvara nove međuodnose između izmaštanog i stvarnog. Ronilac u posudi za vodu na radijatoru ili dječji automobil na parkiralištu vrtoglavo otvara pogled u mikrosvijet koji osvaja dirljivošću svog sudjelovanja. Isto tako, fotografije koje su snimila djeca, svijet su za sebe. Rijetko se radi samo o jednoj. Uglavnom su to nizovi slika koji ispituju okolinu, istražuju stvarnost i poušavaju prepričati ili bar na neki način opisati svijet oko sebe. I usto zapanjuju neobičnom ljepotom, kaže autorica.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije