Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Interliber: Renato Baretić predstavio novi roman

15.11.2008.
u 16:55

Nakon velikog uspjeha “Osmoga povjerenika”, suvremene hrvatske knjige s najviše osvojenih nagrada i neupitnoga bestselera, svaki novi roman Renata Baretića književna kritika i publika dočekuju s golemim očekivanjima. Drugi Baretićev roman “Pričaj mi o njoj” potvrdio se također na tržištu, a s Interlibera su na prvu provjeru odaslani prvi primjerci trećega Baretićeva romana naslovljenog “Hotel Grand”.

Autor je na štandu “Algoritma”, svoga nakladnika, u čijoj je biblioteci “Kalibar” roman tiskan, kupcima potpisivao knjigu za koju urednik Kruno Lokotar vjeruje da će kao izravni nasljednik Baretićeva prvijenca također biti “hit s pet zvjezdica”.

Prva poglavlja “Hotela Grand” Baretić je pisao u miru Ville Hellebosch u belgijskom Vollezelleu, gdje je boravio u sklopu programa razmjene pisaca što su ga uspostavili hrvatsko Ministarstvo kulture i flamanska književna udruga Het Beschrijf.

Priču romana, koja usporedo prati odrastanje danas 25-godišnjeg Filipa u 1990-ima i današnju hrvatsku stvarnost, Baretić gradi na izmjeni komentara i polemika dvaju blogera, što je čini modernom u naraciji i jezično visokokreativnom, na što nas je autor već navikao u prethodnim djelima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije