Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak drame u HNK Split

Intendant opovrgava Kazališno vijeće, na potezu je gradonačelnik

Zagreb: Konferencija za medije nakon sastanka intendanata nacionalnih kazališta
Luka Stanzl/PIXSELL
01.03.2024.
u 16:08

Intendant splitskog HNK Vicko Bilandžić tvrdi da je stanje u teatru odlično

 Vicko Bilandžić uputio je priopćenje u kojem opovrgava navode Kazališnog vijeća koje mu nije prihvatilo izvješće o radu za 2023. godinu zbog nenamjenskog trošenja sredstava. BIlandžić tvrdi da je stanje u teatru potpuno drugačije te da prošlu godinu nisu završili sa gubitkom od oko 800.000 eura. 

- Prihodi od ulaznica u drugoj polovini 2023., od kad sam na dužnosti, su 121 posto, odnosno 279.093 eura veći nego u istom razdoblju lani, a gledatelja je bilo 84 posto više. Prilikom preuzimanja dužnosti, 1. srpnja kazalište je bilo 442.115,24 eura u minusu.  Dobrim poslovanjem do kraja 2023. sanirani su svi minusi, a još očekujemo viškove iz prošle godine u iznosu od preko 300.000 eura koje ćemo investirati u najhitnije infrastrukturne potrebe kazališta - navodi intendant.

Bilandžić veli i da mu nije jasno kako Kazališno vijeće ne zna pročitati izvješće, da je posjećenost fenomenalna, da je on svoje obavio i da bolje ne može!

Kazališno vijeće se za sada ne oglašava, potez je na gradonačelniku Ivici Puljku koji ima nekoliko opcija. Među ostalim, može i smijeniti intendanta, ali naši izvori kažu da neće! Gradonačelnik može smijeniti i Kazališno vijeće, naši izvori tvrde da neće!

Kazališno vijeće može dati kolektivnu ostavku ako Puljak ne smijeni Bilandžića, a to je, kažu neki, moguće budući da su u Kazališnom vijeću ljudi od karijere koji navodno ne žele da ih politika određuje.

Nama se čini najizglednije,  budući da su gradonačelniku puno važnije druge stvari od kulture, a i brzo će izbori, da će on otezati mjesecima. Brzo će doći Marulićevi dani, pa Splitsko ljeto, pa dugo toplo ljeto i, eto jeseni. Dat će intendantu "vremena za ispravak" jer je tek osam mjeseci na dužnosti. A, već se javljaju pretendenti na mjesto v.d. intendanta. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije