Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30. godina od smrti
Povratak na članak

Imamo Krležu, a poznati smo po kravati

Zahvalni smo KBC-u “Sestre milosrdnice” i profesoru Rotimu, njegovu sjajnom ravnatelju, ne samo na tome što su nas prihvatili nego i što nije trebalo tumačiti zašto želimo doći. Vinogradska je bila bolnica i Krležinih, kaže Bogišić

Komentari 6

ĆA
ćaćaća
01:20 18.09.2011.

umjetnici koji se druže s političarima su nikakvi umjetnici..pogotovo s diktatorima kakav je bio tito..(s njim je ispijao kave čajeve i sl)..na taj način promovirajući sebe..da to nije radio danas nitko ne bi govorio o nekevom književniku..

VL
AR
arjavas
14:37 18.09.2011.

Čaća, jesi li ti pročitao ijedno Krležino djelo? Očito nisi , jer da jesi nebi bljezgario.

VL
GK
gkravar2
02:00 19.09.2011.

Kravata svjetski, Krleža austrougarski brand Prošlo je trideset godina od smrti najvećeg književnika hrvatske ljevice MIroslava Krleže, čiji je antipod na desnici Mile Budak, čije ime nosi i Leksikografski zavod. Vrlo blizak komunističkom diktatoru, Miroslav je Krleža napisao nakon smrti Josipa Broza Tita da je \"otišao u legendu, odakle je i došao\". Ne želeći umanjiti vrijednost njegova književnog opusa, Krleža u svojim najboljim djelima oslikao samo vrijeme Austro-Ugarske, čiju Vojnu akademiju nije završio. Za razliku od njega, po kojemu u suvremenoj književnosti nismo poznati, kravata je hrvatski svjetski brand broj jedan, a nosi se na svim kontinentima, pronoseći slavu Croatie... Giancarlo Kravar

VL
HE
heraklit88
10:04 19.09.2011.

Krleža je najobičniji malograđanski čovječuljak iskompleksiran svojim skromnim obrazovanjem (što se vidi u njegovoj svakoj rečenici), a njegovu veličinu su izfabricirali jugo-komunisti koju su bili redom doslovno nepismeni bravari (Tito), korojači (Ranković) ili probisvijeti i vječni studenti iz imućnijih obiteljiji na (Đilas, Lola Ribar) i titova armija šljakera iz proleterskih brigada koji nisu imali veze s strateškim ratovanjem kao potpuno nepismeni divljaci. Krleža je bio potpuno zaštićen za vrijeme NDH i nekoliko se puta sastao s Milom Budakom koji mu je puno pomogao za vrijeme rata, dok Krleža kao oportunist i guzica nije niti trepnuo kad su komunisti masakrirali Budaka i silovali pa zaklali Budakovu maloljetnu kćer, inače pijanisticu. Nije ni otišao u šumu kao što je to učinio Nazor koji je par mjeseci prije napisao pjesmu posvećenu Poglavniku kojega slavi a zapravo je kao notorni homoseksualac otišao svom dečku I.G. Kovačiću da ga traži po šumama i gorama, nego je doma u svoj vili tražio crvenu nit.

VL
Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
10:21 19.09.2011.

onomatopeja.

VL
PT
ptica2
13:48 19.09.2011.

Izgleda da su heraklit 88 , gkravar2 pohađali školu u kojoj je Ljilja Vokić predavala rvacki.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.