Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"sad"

Ida Prester na koncertu u Tvornici promovira svoj prvi solo album

Emica ElvedjiPIXSELL
18.03.2024.
u 15:54

Ida Prester u ožujku 2024. godine priprema dvostruko slavlje: osim svog 45. rođendana, proslavit će i 20 godina glazbene karijere

Ida Prester u petak 22. ožujka u Tvornici promovira svoj prvi solo album "Sad". Prester je jedinstvena pojava u glazbenom svijetu. Njezina specifična estetika, beskrajna pozitiva, britki i angažirani tekstovi te plesne melodije napravit će veliki šljokičasti party u petak u Tvornici.

Ida Prester u ožujku 2024. godine priprema dvostruko slavlje: osim svog 45. rođendana, proslavit će i 20 godina glazbene karijere. Karijeru je započela 2003. kada je osnovala sastav Lollobrigida i podijelila nekoliko demo CD-a zagrebačkim glazbenicima.

Svoj zvuk oblikovala je u elektro-pop i synth-pop žanrovima, a tekstove pjesama obilježavali su iskreni i realistični stihovi, plesnog ritma i punkerskog stava. Prvi veći javni nastup Lollobrigida je imala 2003. godine u KSET-u, a vrlo su brzo osvojile publiku u regiji i postale važnim dijelom zagrebačke underground scene. Uskoro su uslijedili i veliki koncerti, a posebno se ističe niz nastupa na EXIT festivalu. Osim u Lollobrigidi, Ida je djelovala u malo tvrđem elektro projektu Frau Casio (od 2013. godine) te bendu MAiKA, koji se, osim po zvuku i estetici, razlikuje i po tome što su stihovi bili na engleskom jeziku. Nakon 15 godina rada u različitim glazbenim projektima 2019. objavila je svoju prvu solo pjesmu "Šansa".

Nakon toga počela je nizati zarazne plesno-romantične hit singlove: "Minuta", "Dodir", "Kvar", "Luda", "Sad" i "70". Svoju glazbu često koristi kao sredstvo rušenja predrasuda, a posljednja pjesma, "70", hommage je starenju, himna životu i ljubavi. Ostvarila je i nekoliko suradnji, od kojih se posebno ističu one s Pocket Palmom s kojom je ponovno snimila i pjesmu "Minuta" te singl "Sutra". S beogradskim je Fantomom snimila "Budalo", a "Ljetna ljubav" nastala je u kolaboraciji s DJ-em Last95. Singlovi će se nalaziti na njezinu prvom albumu, a u Tvornici će ga predstaviti s bendom i svojom stalnom partnericom Petrom Cigoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije