Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

I u Trnju se može pitati: Ima li života nakon 35. godine?

'trnje02_nnn_kul_150710'
Foto: ''
1/3
16.07.2010.
u 21:15

U predstavi "Preko Trnja do Zvijezde" Teatra Exit premijerno izvedenoj u MUO najbolji su glumci N. Janjić i I. Glowatzky

Usred ljetnog toplinskog udara jasno je da su i publika i glumci bili mokri na kraju predstave s pjevanjem "Preko Trnja do Zvijezde" Teatra Exit, koja je sinoć premijerno izvedena pod otvorenim nebom atrija zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt! Na sreću, nije to uspjelo umanjiti scensku snagu Nataši Janjić i Ivanu Glowatzkom.

Svojski su se naradili na pozornici. Glumački su uvjerljivo nadjačali čak i tekst Davida Greiga i Gordona McIntyrea, čija je povremena banalnost i sadržajna istrošenost mogla dodatno oznojiti publiku. Ali nije. Krcato gledalište pretpremijerne izvedbe teksta prebačenog u lokalni zagrebački milje, bilo je popustljivo i prema banalnim songovima i padovima tempa za koje bi mogao biti kriv redatelj Tomislav Pavković. To više što prilagodba i prijenos teksta u zagrebački kontekst nosi odlične dijelove!

No i takva, kazališno i tekstno "rašivena" predstava, zabavlja i uozbiljava publiku pričom o muškarcu i ženi u dobi od 35, kad se prvi put svode računi. Ima li života nakon 35.? Pitanje je na koje glumci odgovaraju i kao likovi i kao pripovjedači. Ironizirajući i parodirajući, meljući i miksajući u toj priči o sebi glazbene, filmske, književne i scenske žanrove. Uključujući i mušku inačicu "vagininih monologa"! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije