Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV Filmski paket bio je namijenjen RTL-u za rukometne utakmice

HTV dao 5 milijuna dolara za filmove

02.12.2008.
u 18:51

Čini se da je HTV prvo rekao ‘hop’, a tek onda skočio. Naime, javna je televizija u sklopu pregovora s RTL-om oko prava prijenosa rukometnog prvenstva u Hrvatskoj potpisala ugovor s tvrtkom Universal vrijedan 5 milijuna dolara. Taj paket filmova bio je namijenjen RTL Televiziji u zamjenu za prijenos nekoliko utakmica rukometa.

No, kako od dogovora između HTV-a i RTL-a ipak neće biti ništa, HTV-u ostaje ugovor potpisan s Universalom i paket filmova koji mu, jednostavno, ne trebaju i na koji nisu ni računali. Da ne bi bilo zabune, nitko se ne bi bunio da javna televizija za novac platiša pretplate kupi hit filmove, poput Hellboya 2, Hulka i drugih Universalovih uspješnica, ali poznato je da su HTV-u dosad ostajali neemitirani filmovi kojima ističu licencije. HTV-ov glasnogovornik János Römer rekao nam je kako je HTV bio zainteresiran za dogovor s RTL-om, ali kako nikada ne bi ulazio u neodgovarajuće aranžmane te dodao:

- Zbog prirode dogovora nismo se upuštali u potvrđivanje ili demantiranje medijskih nagađanja o tome s kim bismo mogli i što konkretno dogovarati. Općenito govoreći, kad je riječ o otkupu filmova, sve televizije svijeta filmove najčešće otkupljuju u paketima jer se na taj način - čak i ako znate da paket sadrži i neki “višak” koji vam nije potreban - oni dijelovi paketa koje želite plaćaju daleko povoljnije, toliko da opravda poslovnu logiku takve nabave.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije