Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prestižne nagrade

Hrvatski plakati među 10 najboljih u svijetu po izboru časopisa How

Mirko Ilić
Foto: Mirko Ilić
1/3
09.02.2011.
u 12:24

Nagrađen je rad Maje Bagić Barić i Danijela Srdareva za Festival europske kratke priče u Zagrebu te rad Mirka Ilića kojim upozorava na loše strane nuklearnih elektrana

Ugledni američki časopis “How”, jedan od najvažnijih u svijetu dizajna, objavio je pobjednike svoje godišnje nagrade za najbolji plakat. Među 800 kandidiranih radova iz čitavog svijeta dizajnerica Robynne Raye odabrala je deset najboljih, od kojih su čak dva djelo hrvatskih autora!

Tako je nagrađen plakat Nuclear Power Plants autora Mirka Ilića, naše često društveno angažirane dizajnerske zvijezde s adresom u New Yorku, a posebno ugodno iznenađenje je nagrada dizajnerici Maji Bagić Barić iz domaćeg studija Ko-Ke i ilustratoru Danijelu Srdarevu za plakat Festivala europske kratke priče u Zagrebu 2010. godine.

- Tema plakata za Festival, a ujedno i zemlja partner festivala, bila je Katalonija. Inspiracija za glavni vizual - portret lutke diva s kapom u bojama katalonske zastave i inkvizicijskom kragnom - proizašla je iz tradicionalne lokalne katalonske kulture, iz povorke Gegants. „Gegants“ su velike lutke uglavnom srednjovjekovnih kraljeva i kraljica prisutne na svim većim katalonskim svečanostima i praznicima - objasnila je svoje vizualno rješenje Maja Bagić Barić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije