Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
corona short

Hrvatski film osvojio posebno priznanje na festivalu karantenskih filmova

Foto: HAVC
27.05.2020.
u 10:05

Film "Osoba" Sunčice Ane Veldić osvojio je posebno priznanje prvog međunarodnog festivala kratkometražnih filmova nastalih u samoizolaciji uzrokovanoj pandemijom, u konkurenciji 35 filmova iz 19 zemalja.

Corona Short Film Festival završio je dodjelom nagrada koja se, uz razgovor s autorima, održala putem live streama na Facebooku.

Film Sunčice Ane Veldić jedan je od tri hrvatska naslova koji su sudjelovali u tom projektu, uz "Benov rez" Vide Žagar te "Survival Kit" Luke Stjepanovića, a izabrani su među njih više od 1 250 prijavljenih iz cijeloga svijeta.

Glavnu Nagradu međunarodnog žirija i 1 500 eura, osvojio je film "1 Bottle of Wine" njemačke autorice Anne Isensee, a 500 eura, uz Nagradu publike "Quarantine Mood" Talijana Allesandra Marinellija. Oba dobitnička filma uvrštena su u katalog distribucije i prodaje kuće Interfilm Berlin.

Osim "Osobe" Sunčice Ane Veldić, posebno priznanje, uz 300 eura, pripalo je i filmu "Isolationship" autorice Sarah May Handler iz Austrije.

Svi filmovi mogu se i dalje besplatno pogledati na stranici Corona Short Film Festivala, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Autorica nagrađenog hrvatskog filma kaže da je taj njen rad nastao kao tehnička vježba isprobavanja tonske opreme - svaku je večer u Tisnom, za vrijeme trajanja karantene u obližnjem mjestu Murteru, radila probne snimke.

"Iznenadila me ova nagrada, ali i nadahnula jer je ona očito priznanje dokumentarističkoj strpljivosti ali i dobroj pripremi", rekla je Sunčica Ana Veldić.

Članica međunarodnog žirija, talijansko-američka glumica Sara Lazzaro obrazložila je kako je taj film nagrađen zbog njegove mogućnosti da promatranu stvarnost pretvori u jednostavno, kreativno, zaigrano i duhovito iskustvo, koristeći se isključivo maštom".

Dejan Bućin, jedan od organizatora festivala, rekao je da  im je bila velika čast i zadovoljstvo ponuditi platformu redateljima i ljubiteljima filma na kojoj, u ovako teškim okolnostima, mogu pokazati svoju kreativnost i umijeće.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar CarolKO96
CarolKO96
10:02 30.05.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​.k​i​s︆︅︆︅︆︅st​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Avatar HelenGQ96
HelenGQ96
14:03 29.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​v​​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije