Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTOVANJE Ksenija Prohaska u kazalištu La Mamma na Manhattanu

Hrvatska Lili Marlen osvojila New York

kul_proha.jpg
import
05.10.2006.
u 16:34

“Ksenija je svjetska glumica, ne samo hrvatska. To je dokazala večeras u teatru La Mamma. Presretan sam što se odazvala mom pozivu i odigrala za izbirljivu newyoršku publiku svoju monodramu 'Marlene Dietrich’.”

 Tim je riječima poznati dramski pisac i redatelj Mario Fratti u izjavi za Večernji list pohvalio dvodnevno gostovanje splitske glumice Ksenije Prohaske u poznatom eksperimentalnom kazalištu La Mamma osnovanom na Manhattanu prije 44 godine.

Nicky Paraiso, voditelj kazališta u kojem je prošle godine gostovao i slavni glumac Banderas, također nije bio škrt na komplimentima za hrvatsku glumicu naglasivši kako je rijetkost da strani umjetnik u New Yorku tako samouvjereno glumi i pjeva na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku.

Pjevala na hrvatskom
Ksenija Prohaska je uz klavirsku pratnju Ivana Božićevića u sat i pol vremena kroz pjesmu, ples i glumu predstavila život kontroverzne glumačke dive Marlene Dietrich, ali ponesena pljeskom pripadnika hrvatske diplomacije i zajednice u New Yorku, zapjevala je i na hrvatskom.

“Presretna sam i zadovoljna ovim gostovanjem. Znate kako kažu, ako mogu glumiti u New Yorku, onda mogu i svugdje na svijetu. Zadržavaju me da ostanem u Americi, ali žurim natrag u Hrvatsku, zapravo u Sarajevo gdje ću krajem mjeseca imati premijeru nove predstave “Majka hrabrost”. Pjevanjem Lili Marlen hrvatska je glumica oduševila posjetitelje, koji su tražili da ponovi pjesmu.

Prilika
Sudeći po reakcijama publike za Kseniju Prohasku, suradnja s teatrom La Mamma i slavnim Mariom Frattijem tek je početak koji otvara brojne mogućnosti te gostovanja s novim predstavama u New Yorku. Uspješno je krenulo i Ivanu Božićeviću koji nakon dvije newyorške predstave sa Ksenijom odlazi na gostovanje u Atlantu gdje će u američkoj crkvi održati koncert na orguljama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije