Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrade

Hoće li teatar preživjeti apokalipsu, pita redatelj

PXL_120620_1088
PIXSELL
19.11.2012.
u 15:47

Voditelj je dodjele glumac Dražen Šivak, a svečanost otvara Zrinka Cvitešić koja će a capella izvesti hrvatsku himnu

– Ovo je dvadeseta obljetnica nagrade i zato smo se odlučili poigrati s najavljenim smakom svijeta. Pitamo se je li nam ovo i posljednja nagrada i zato sve ima pomalo crnohumorni pristup – rekao nam je Mario Kovač, scenarist i redatelj ovogodišnje svečane dodjela Nagrade hrvatskoga glumišta, koja će se održati u HNK Zagreb u subotu 24. studenoga.

Voditelj je dodjele glumac Dražen Šivak, a njegova je uloga zamišljena u najboljoj maniri voditelja Oscara – on je taj koji se pomalo cinično zafrkava s publikom, ali i svima koji su nominirani za nagrade. Prezenteri su ljudi iz teatra, među ostalima: Ivo Gregurević, Vera Zima, Goran Grgić, Petra Dugandžić, Krešo Dolenčić, Mile Kekin, Mila Elegović...

Svečanost, kao i uvijek, počinje hrvatskom himnom, ali ovog će je puta a capella otpjevati glumica Zrinka Cvitešić.

U zabavnom dijelu programa sudjeluju: Promenada, teatar sjena, bend Jana Kerekeša (“Bit će to prvi put da se na dodjeli 'praši' ozbiljan heavy metal”, smije se Kovač), Luka Vidović izvest će svoj trik uz Atomic Dance Factory, a nastupit će i umjetnici novog cirkusa. Publika u kazalištu i pred televizorima vidjet će i ulomak iz predstave “Glumice & to” kazališta KNAP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije