Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"nedelja"

Hit film o Džeju Ramadanovskom dolazi i u hrvatska kina

TELEKOM SRBIJA
29.01.2024.
u 09:08

Samo u prvom tjednu prikazivanja film je u Srbiji i Crnoj Gori vidjelo sto tisuća gledatelja

Nakon što je "Toma" u režiji Dragana Bjelogrlića polomio kinoblagajne, u hrvatska kina idućeg tjedna dolazi film sa sličnim potencijalom. Radi se o "Nedelji" mladog srpskog redatelja Nemanje Ćeranića koja prati život Džeja Ramadanovskog, koji je na vrhuncu slave bio jedan od najomiljenijih pjevača narodne glazbe u regiji.

Ramadanovski je rođen u Beogradu 1964. godine, u romskoj obitelji makedonskog podrijetla. S 11 godina završio je u popravnom domu, a djetinjstvo je proveo baveći se sitnim uličnim kriminalom. Velika prekretnica dogodila se kada je upoznao autoricu glazbenih tekstova Marinu Tucaković, uz čiji je poticaj 1987. godine s pjesmom "Zar ja da ti brišem suze" osvojio drugo mjesto na festivalu MESAM. Uslijedili su veliki hitovi "Ugasila si me", "Sunce ljubavi" i "Slavija", a film je nazvan po baladi "Nedelja", u kojoj se pjevač oprašta od svoje obitelji.

Puno kasnije, u 57. godini života, Džej Ramadanovski preminuo je upravo u nedjelju, u jeku pandemije koje se plašio zbog već narušenog zdravstvenog stanja.

Trailer filma prikazuje mladog Džeja, beogradski Dorćol u kojem je odrastao, snalaženje po popravnim domovima nakon razvoda roditelja, njegove bliske prijatelje, nedostižnu ljubav i sudbonosne trenutke koji su ga doveli do pozornice i slave.

Glavnog junaka utjelovio je Husein Alijević Husa, a u ostalim ulogama su Marko Janketić, Aleksej Bjelogrlić i Stefan Vukić, čiji je dolazak najavljen na zagrebačku premijeru filma u srijedu.

Samo u prvom tjednu prikazivanja u Srbiji i Crnoj Gori "Nedelja" je privukla više od sto tisuća gledatelja, a hrvatska publika na redovnom će ga kinorepertoaru moći gledati od 2. veljače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije