Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazalište

Hinkemann putuje na Mittelfest

Mittelfest
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
11.05.2018.
u 15:34

Predstava nastoji odgovoriti na pitanje kako skupa živjeti u civilizaciji koja neprestano ponavlja svoje greške ― objasnila je dramaturginja Katarina Pejović

U Zagrebačkom kazalištu mladih jučer je održana prva europska promocija programa Mittelfesta 2018., jednog od najuglednijih kazališnih festivala koji se održava u Cividaleu.

― Tema su 'Milenijalci', mladi vršnjaci Europske unije. Mi stariji doživljavamo EU kao projekt, a mladi kao svoje prirodno okruženje - rekao je novi umjetnički direktor festivala Haris Pašović predstavljajući repertoar u koji je uvršten i 'Hinkemann' u režiji Igora Vuka Torbice.

― Hinkelmann je najnagrađivaniji u regiji, osvojio je 13 nagrada, imao 50 izvedbi, a posjetilo ga je 15,000 gledatelja ― podsjetila je ravnateljica ZKM-a Snježana Milković Abramović.

Predstava nastoji odgovoriti na pitanje kako skupa živjeti u civilizaciji koja neprestano ponavlja svoje greške ― objasnila je dramaturginja Katarina Pejović.

Glumica Mia Biondić osvrnula se na 'odgovornost koja se tiče čovječanstva', dok je njen kolega Frano Mašković zaključio kako ih reakcije publike uvijek iznenade.


 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije