Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

Hamlet u režiji Aleksandra Ogarjova - velik i polemičan

hamlet, HNK Split
arhiv VL
02.04.2010.
u 18:30

Hamletova je ljubav oprečna kršćanskoj, donosi pogibelj njegovim bližnjima i svima koje voli. Ljubav može donijeti potpuno uništenje, kaže redatelj.

Imamo svečanost kazališta i ponovno slučaj u HNK Split. Dobit ćemo hrabru, veliku, zaigranu i zanimljivu predstavu koja će izazvati polemike, kaže intendant Milan Štrljić, najavljujući za 7. travnja premijeru Hamleta.

Redatelj Aleksandar Ogarjov ističe da za njega to nije priča o mržnji i osveti već o nevidljivoj, nadljudskoj ljubavi. Hamletova je ljubav oprečna kršćanskoj, donosi pogibelj njegovim bližnjima i svima koje voli. Ljubav može donijeti potpuno uništenje. U predstavi glume “stari” i mladi, a i zbor ima glumački zadatak.

Hamleta glumi Mijo Jurišić, Klaudije je Čedo Martinić, Gertrudu glumi Ksenija Prohaska, duha Hamletova oca Frane Perišin, Polonija Trpimir Jurkić, Ofeliju od svih hvaljena Anastasija Jankovska. Scenografkinja i kostimografkinja je Vera Martinova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije