Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordi

Guercina u MUO već u prvom tjednu izložbe vidjelo čak 3000 posjetilaca!

16.10.2014., Zagreb - U Muzeju za umjetnost i obrt pocelo je postavljanje izlozbe Svjetlo baroka. Kod postavljanja izlozbe i otvaranja spremnika s Guercinovim djelima bili su nazocni Fausto Gozzi, direktor Pinakoteke iz Centa, gospodja Rossoni, savjetnica
06.11.2014.
u 13:36

Posjetitelje ne privlači samo svojim oltarnim palama i freskama prenesenim na platno, premda su to najimpresivniji prizori

U prvom tjednu izložbu "Guercino: Svjetlo baroka", otvorenu u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, vidjelo je čak tri tisuće posjetilaca! Ne čudi rekordan posjet – riječ je o intrigantnom slikaru talijanskoga baroka iz 17. stoljeća koji je zakoračio u klasicizam svojim smjelim slikarskim idejama.

Posjetitelje ne privlači samo svojim oltarnim palama i freskama prenesenim na platno, premda su to najimpresivniji prizori. Posjetitelji mogu i nedjeljom do 19 sati na izložbu koja ih i dodatno nagrađuje! 

>> 'Guercino je čudesan. Slika koju imamo nikad nije ista!'

>> Guercino na putu slave baroka, ali i pomoći stradalima od poplave

>> Veliki Caravaggio je otišao, ali dolazi majstor Guercino

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije