Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Gregorian u sklopu turneje nastupa u Dubrovniku, Zadru i Puli

gregorian
arhiva VL
15.07.2010.
u 16:28

Sjajne obrade hitova Guns 'n' Rosesa, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Modea, Kate Bush, Led Zeppelina, Snow Patrola i dr. inspirirane su gregorijanskim kantonskim pjevanjem.

U sklopu svjetske turneje započete 2009. i jubilarne 10. godišnjice glazbenog djelovanja Gregorian,  jedinstveni njemački zbor pod vodstvom slavnog Franka Petersona, vraća se u Hrvatsku. Održat će tri spektakularna koncerta od kojih prvih zbog lokacije privlači posebnu pozornost. Naime, 1. kolovoza Gregorian je u  Dubrovniku i koncert ima na otoku Lokruma, 3. kolovoza je u  Zadru (ispred crkve sv. Donata), a 5. kolovoza u pulskoj Areni.

Na ovoj  turneji Gregorian  promovira  svoj aktualni album "Masters Of Chant Vol. VII" na kojem se nalaze sjajne obrade hitova Guns 'n' Rosesa, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Modea, Kate Bush, Led Zeppelina, Snow Patrola i dr. Inspirirani gregorijanskim kantonskim pjevanjem, Gregorian izvodi obrade pop i rock pjesama, a osam vrhunskih pjevača i pjevačica odjeveno je u odore monaha. U Hrvatsku stižu s pratećim bendom, impresivnim scensko-glazbenim nastupom kojim su već odavno osvojili svjetsko glazbeno tržište. 

Vrhunsku kvalitetu vokalista ovog jedinstvenog zbora prepoznali su i svjetski filmski producenti, pa valja naglasiti da su Gregorian prisutni i u filmskoj glazbi u blockbusterima poput serijala filmova Harry Potter, Gospodar prstenova i Ratovi zvijezda. Kolika je popularnost ove vrste glazbe, dokazuje i činjenica da svake godine Gregorian izdaje po jedan album, a izdao je i dva cjelovečernja DVD-a sa snimkama nastupa te tri DVD-kompilacije koje objedinjuju nastupe po europskim pozornicama. Također, u svibnju prošle godine su, u povodu posjeta pape Benedikta XVI. Izraelu, nastupili na koncertu pomirenja u antičkom rimskom amfiteatru Beit She'an.

Cijene su  ulaznica za  Dubrovnik  280 i 350 kuna (u cijenu je uračunat i prijevoz do i s Lokruma), za Zadar  250 i 350 kn te za Pulu  270,  230,  350 kn.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije