Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVacije
Povratak na članak

Vrdoljak: 'Prvu Zlatnu arenu dobio sam prije 60 godina. Glumačku! A još hodam'

Nestrpljenje se moglo opipati u noći otvaranja Pula film festivala. Publika je nakon dvosatnog čekanja početka filma izviždala organizatore te frenetičnim pljeskom popratila špicu Vrdoljakova filma

Komentari 8

GM
gmižić
11:18 15.07.2019.

Sve bi bilo puno bolje da je ostalo samo na hodanju...

VL
SO
Somelier
12:36 15.07.2019.

Me ne briga sam velim. Za ratne filmove treba odabrati prave glumce pa makar i iz inozemstva a ne bebičaste face kakvi su Višnjić i Tarik Filipović. Inaće ono što sam vidio film je super napravljen.

VL
DU
Deleted user
10:02 15.07.2019.

Meni je samo nejasno kako su nazvali film General... Nisu nikada čuli za nijemi klasik Bustera Keatona istog imena?

VL
ZE
zelenakrava
09:15 15.07.2019.

Naravno nisam još mogao pogledati film. Bojim se da je svjesno ili nesvjesno film predstavljen do sada u medijima kao neka hrvatska Sutjeska .Tu mislim da će dio ljudi svaku pa i dobronamjernu kritiku doživljavati kao napad na Domovinski rat.. Stariji se sjećaju da kod Sutjeske kritičari nisu pisali (ili nisu smjeli ili se nisu usudili pisati)da je film loš,da je Burton u mnogim scenama bio mrtav-pijan a glumio je najvećeg sina naših naroda i narodnosti. Zato se danas o tome piše i stalno isto ponavlja do besvjesti.

VL
ZE
zelenakrava
09:18 15.07.2019.

General je projekt Vrdoljaka i njegove obitelji. U iglavnoj mu je ulozi zet koji nije loš glumac. U stvaranju filma vidimo i druge članove obitelji. Pa iako je autor dobio dosta para od poreznih obveznika pa vjerojatno i besplatnu podrškuu HV-a ne kanim to sada posebno isticati ako će film biti gledljiv i zanimljiv. Do sada sam na internetu pročitao svega dvije kritike koje baš nisu previše hvalile film. Mislim da je napisano da je lik generala Gotovine prikazan suho i bez safta, da gledatelji vrlo teško mogu pratiti sporedne likove jer se osim u 2-3 slučaja ne navode imena stvarnih protagonista ,da se teško prate stvarne situacije u ratu jer se ne spominje ni vrijeme ni lokacija događanja. Vrdoljak je znao napraviti i odlične (meni osobno najbolji U gori raste zelen bor) dobre ali i vrlo prosječne filmove. Nadam se da sa ovim filmom nije "fulao" i da će film imati i pristojnu gledanost u kinima. Ali već u TV prijenosu mu čine medvjeđu uslugu objavom da će serija General biti emitirana na HTV-u ove jeseni. Pitam se tko će platiti kino ulaznicu za film koji će se nakon nekoliko tjedana moći u nastavcim,a besplatno pogledati na HTV-u?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.