Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Goranovci i Tony za rođendan u Lisinskom

SKUD Ivan Goran Kovačić
Foto: PR FOTO
1/2
PR
Autor
PR članak
19.11.2013.
u 11:24

Darujemo ulaznice na Facebook aplikaciji Vecernji.hr vas vodi na evente!

Studentsko kulturno umjetničko društvo „Ivan Goran Kovačić“ obilježit će svoj 65. rođendan 1. prosinca u KD Vatroslava Lisinskog velikim koncertom uz posebnog gosta Tonyja Cetinskog. „Goranovci“ će na koncertu predstaviti bogate sadržaje svojih sekcija pa će publika imati priliku upoznati se s folklornim ansamblom, zborskim pjevanjem, tamburaškim i akademskim harmonikaškim orkestrom, muškim vokalnim ansamblom, grupi za međunarodni folklor te studentskim kazalištem koji će ujediniti svoje snage kako bi svojim gostima pružili koncert za pamćenje.

Usprkos svojoj dugovječnosti i njegovanju tradicije Goranovci uvijek nastoje suvremenim aranžmanima i suradnji s istaknutim autorima pružiti nešto novo. Svoj rođendan ovaj puta će obilježiti koncertom koji je organiziran u suradnji s Tonyem Cetinskim – autorom koji se svojim talentom i sustavnim radom profilirao u jednog od najslušanijih autora današnjice. Suradnja na koncertu razvila se prirodno obzirom na nastojanje koje i Društvo i Tony kontinuirano ulažu u očuvanje i promoviranje hrvatske kulture u zemlji i inozemstvu te odvažnost u stvaranju spojeva različitih glazbenih i kulturnih žanrova. Tony Cetinski ima preporuku ministarstva kulture Republike Hrvatske kao umjetnik koji je važan za predstavljanje hrvatske kulture.

Društvo Ivan Goran Kovačić osnovano je 1948. godine u okviru Sveučilišta u Zagrebu od kada kontinuirano širi svoju djelatnost i priprema se za sve zahtjevnije programe. Članovi društva, velika obitelj vrijednih stvaralaca, pronijeli su duh hrvatske umjetnosti i kulture diljem Europe, pa sve do Kine, Koreje, SAD–a, Afrike, Azije, Australije i Novog Zelanda. Društvo je uvijek bilo otvoreno prema stvaralačkom okupljanju i druženju mladih te je svojim članovima i njihovoj publici pružalo nezaboravno druženje i vrhunske umjetničke izvedbe.

Članovi Društva nastupali su na znamenitim festivalima poput Maggio Musicale Fiorentino, Bečkom svečanom tjednu, Settembre musica u Torinu, Flaneries musicales u Reimsu, XXI. festival francuske glazbe u La Chaise Dieu, Festival Ljubljana, Varaždinske barokne večeri, Dubrovački ljetni festival i Pulsko ljeto te uz ugledne orkestre kao što su Bečki simfoničari, Moskovska državna filharmonija, Orkestar Gradskog kazališta u Firenzi, Orkestar Nacionalne opere u Monte Carlu, Litvanski nacionalni simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar Bari, Orkestar glazbene mladeži Njemačke, Slovenska filharmonija, Sarajevska filharmonija te Simfonijski puhački orkestar HV. U svojoj su bogatoj povijesti primili brojne nagrade i priznanja među kojima izdvajamo Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu, Nagradu grada Zagreba i Nagradu "Vladimir Nazor".

Upravo radom svojih članova kroz 65 godina ''Goran'' je postao ono što danas jest i čime se posebno ponosi, postao je jedan od stupova cjelokupnog društva, drugi dom i obitelj za preko 5.000 članova, a danas predstavlja i sam vrh amaterskog kulturno–umjetničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj, ali i šire.

2013. godina velika je godina za SKUD Ivan Goran Kovačić. Osim 65. obljetnice Društva, ove se godine obilježava i 50. Goranovo proljeće, 100. godišnjica rođenja te 70. godišnjica smrti Ivana Gorana Kovačića čije ime Društvo nosi.

S obzirom na ograničeni broj ulaznica za ovaj jedinstveni događaj, svoje ulaznice osigurajte na vrijeme po cijeni od 100, 120 i 140 kuna na: blagajni Lisinskog, na www.ulaznice.hr ili u Aquarius Music Shopovima (Maksimirska 16, Varšavska 13 i Branimir centar).

Vecernji.hr daruje

Ako želite na događanje, slijedite link do naše aplikacije na Facebooku Vecernji.hr vas vodi na evente, gdje darujemo ulaznice!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?